Welke klantenservice chatbot past jou het beste?

Een klantenservice chatbot die alle klantgesprekken succesvol afhandelt. Dat klinkt goed toch! Bij de keuze voor een klantenservice chatbot, is het belangrijk om te weten welke het beste bij jouw organisatie past.

Een proactieve chatbot die de druk op de klantenservice verlaagt

Veel mensen kennen chatbots op websites voor het beantwoorden van eenvoudige klantvragen. Chatbot Abbi kan veel meer dan dat! Met Abbi ga je écht in gesprek met klanten en verlaag je direct de druk op jouw klantenservice. Naast het beantwoorden van specifieke klantvragen kan Abbi afspraken verplaatsen, abonnementen verlengen en meer. 

Meer info over onze klantenservice software

Welke klantenservice chatbots zijn er?

Grofweg zijn er twee soorten chatbots te onderscheiden: een traditionele Artificial Intelligence chatbot en de Abbi klantenservice chatbot. Bij het kiezen van een klantenservice chatbot is het goed om te weten waarvoor je de chatbot precies wilt inzetten. Wil je alle eerstelijns klantcontact opvangen en deze doorplaatsen naar de juiste medewerker? Of wil je veelvoorkomende klantvragen automatiseren zonder tussenkomst van een medewerker? In één overzicht leggen we de verschillen tussen beide chatbots uit.  


Informeer naar de klantenservice chatbot die jou het beste past

De klantenservice chatbot die niet vastloopt

De Abbi chatbot is speciaal ontwikkeld voor klantenservices. Abbi bezit specifieke eigenschappen waarmee zij klantproblemen in één flow kan oplossen en de klantenservice ontlast. Irritaties bij de gebruiker - iets wat we vaker zien bij traditionele AI chatbots - worden hierdoor voorkomen.  

Chatbot Abbi werkt met vaste patronen: vooraf wordt het exacte doel van de dialoog vastgesteld zodat de chatbot naar dit doel toe werkt. Ook is onze chatbot data driven, wat betekent dat de chatbot alle bekende klantdata gebruikt in het gesprek. Hierdoor zijn alle dialogen persoonlijk en afgestemd op de behoeften van de ontvanger. Klantvragen kunnen zo 100% succesvol worden afgehandeld. Bovendien wordt alle ingewonnen informatie direct opgeslagen in jouw CRM. Onze klantenservice chatbot spreekt zowel perfect Nederlands als Engels. 
 

Meer info over onze klantenservice chatbot

Een chatbot die de klantenservice ontlast tegen lagere kosten

De keuze voor een klantenservice chatbot hangt mede af van de type vragen die klanten stellen en het type gesprekken die gevoerd worden. Welk gesprekken kun je automatiseren met een chatbot? Denk aan:

  • Klanten informeren over een eerder gemaakte afspraak, bijvoorbeeld de vraag wanneer de servicemonteur of de thuisververpleger langskomt
  • Specifieke klantvragen oplossen die een directe opvolgactie van de chatbot vragen, zoals een opzegging verwerken of een afspraak verplaatsen
  • Proactief contact leggen met de klant, zoals bij het vernieuwen van een abonnement die afloopt of het proactief informeren van de klant bij een onverwacht hoge telefoonrekening
  • Het beantwoorden van overige klantvragen die regelmatig terugkeren (net als een traditionele artificial intelligence chatbot)

Ontvangen jouw medewerkers regelmatig dezelfde klantvragen? Dan raden wij je aan om de Abbi chatbot te overwegen. Abbi is in staat om tot 50% van het klantcontact te automatiseren tegen lagere kosten dan traditionele AI chatbots. Wil je weten hoe wij het klantcontact voor jouw organisatie kunnen reduceren?   
 

Informeer naar de mogelijkheden

Voordelen Abbi's klantenservice chatbot

  • Geen technische kennis nodig. Wij ontwikkelen de chatbot in goed overleg met jou
  • Onze klantenservice chatbot is voordeliger in prijs dan de traditionele Artificial Intelligence chatbot
  • Veilige klantenservice chatbot die wij voor je integreren in de website, nieuwsbrieven, etcetera
  • Slimme koppelingen met jouw database zorgen ervoor dat de chatbot enkel relevante en persoonlijke chatdialogen aangaan.
  • Volledig in de look & feel van jouw organisatie

Klanten die onze klantenservice chatbot inzetten

Onze visie op klantenservice chatbots

Onze conversational experts Marco en Martijn schreven een whitepaper over hun visie op klantenservice chatbots. Ze gaan in op de mogelijkheden, de beperkingen én de voorwaarden voor het succesvol inzetten van chatbots in de klantenservice branche. De whitepaper is gratis te downloaden.

Download de whitepaper

Abbi blogs over klantenservice chatbot technologie

Welke oplossingen biedt Abbi naast klantenservice chatbots nog meer?

Abbi biedt doelgericht en persoonlijk klantcontact met datagedreven chatdialogen. Hieronder vind je de oplossingen die wij bieden naast de klantenservice chatbot oplossing:

Welke dialogen zijn voor jouw organisatie van toepassing? 

Neem contact met ons op