Proactief in contact met studiekiezers, studenten en alumni

Een chatbot die studiekiezers vroegtijdig aantrekt, studenten begeleidt én contact onderhoudt met alumni. Klinkt goed, toch? Chatbot Abbi gaat op automatische wijze het gesprek aan en sluit volledig aan op de mobiele belevingswereld van studenten. Naast hoge responses levert dit jou essentiële informatie op waar je snel op kunt reageren.  

Waar kunnen we jouw onderwijsinstelling mee helpen?

Studenten werven

 • Laagdrempelige tool om studiekiezers te werven én activeren
 • Vergroot de binding met studiekiezers en verlaag de drempel om aan te melden
 • Houd jouw instituut on top of mind bij studiekiezers en toon kansen en mogelijkheden
 • Houd studiekiezers op de hoogte van leuke en leerzame activiteiten

Behoeftenonderzoek, beoordelingen en feedback

 • Weet wat er speelt onder studenten
 • Vraag door op persoonlijke uitdagingen
 • Snelle opsporing van knelpunten waar studenten tegenaan lopen
 • Persoonlijke chatgesprekken zorgen voor een vertrouwelijk karakter en vergroot de binding
 • Hogere responses door aansluiting bij de mobiele belevingswereld van de student
 • Door realtime inzichten kun je direct reageren op kansen en uitdagingen

Verrijken van alumni data

 • Blijf ook na de studie in contact over ontwikkelmogelijkheden
 • Persoonlijke chats waardoor alumni niet uit het zicht raken
 • Direct inspelen of behoeften
 • Data wordt direct in het CRM opgeslagen

Één chatbot voor diverse student en alumni services

Veel mensen kennen chatbots van websites. Chatbot Abbi kan veel meer! Zij voert mobiele chatdialogen met studenten en levert je waardevolle informatie op over hun persoonlijke behoeften en feedback over het studieproces. Wil je juist aankomende studenten aantrekken of alumni aan jouw instituut blijven binden? Abbi kan op verschillende momenten in het studieproces worden ingezet en verhoogt de betrokkenheid in iedere fase

Automatische chattechnologie maakt persoonlijke opvolging mogelijk, waar dit door de grote aantallen studenten té tijdsintensief is voor medewerkers. Door superpersoonlijke chats in te richten lijkt het net alsof je met een echt persoon in gesprek bent.

Neem contact op over de mogelijkheden

Top of mind bij studiekiezers

Een studiekeuze maken is spannend en vaak lastig. Belangrijke keuzes moeten gemaakt worden, zoals ‘heb ik de juiste opleiding gekozen? ga ik op kamers? is mijn nieuwe studiestad wel leuk genoeg?’ 

Helaas is email niet meer effectief in het bereiken van studiekiezers. Ze worden slecht geopend waardoor studiekiezers belangrijke berichten missen. Met Abbi's automatische chats via (bijvoorbeeld) Whatsapp kun studiekiezers op persoonlijke wijze voorbereiden op hun keuze, zonder de inzet van medewerkers. Je vergroot de binding met studiekiezers, je houdt jouw instituut on top of mind en verlaagt de drempel om aan te melden.  

Lees meer over het effectief werven van nieuwe studenten

Tegengaan van hoge uitval van studenten in het hoger onderwijs

Veel opleidingen kampen met een te hoog uitvalpercentage in het eerste jaar van de studie. Maar waarom is dit precies? En hoe kun je er voor zorgen dat deze uitval terug wordt gedrongen? 

Chatbot Abbi gaat op een persoonlijke en leuke manier in gesprek met studenten. Daarmee sluit Abbi goed aan bij hun dagelijkse gedrag en zorgt het voor hogere en snellere responses. De verkregen informatie kan vervolgens direct worden vertaald naar oplossingen en persoonlijk contact

Gebruik de chatflow van Abbi om behoeftes onder studenten in kaart te brengen of voor college-evaluaties. Of plan volledig op automatische wijze afspraken met studenten die twijfelen over de voortgang van hun studie. 

Download de whitepaper voor het hoger onderwijs

Life long learning: blijf nauw in contact met alumni

Alumni zijn de ambassadeurs van jouw instituut, dus je wilt in nauw contact met hen blijven staan. Persoonlijke 1-op-1 aandacht wordt echter steeds uitdagender bij een groeiend alumnibestand.

Met automatische chatdialogen kun je op persoonlijke en impactvolle manier in gesprek blijven met alumni. Wat zijn de verwachtingen van alumni ná hun opleiding? Welke opleidingsbehoeften hebben zij en kun je daarop inspelen? Hoe blijf je beschikken over volledige en accurate contactgegevens van alumni? Door bewezen hoge responses op onze chats, verlies je jouw alumni niet uit het oog

Download de whitepaper voor onderwijsinstellingen

Hoe werkt chatbot Abbi precies?

Abbi biedt een chatbot die nooit vastloopt. De chatbot werkt namelijk met vaste patronen: we bepalen vooraf het exacte doel van de dialoog en onze chatbot werkt naar dit doel toe. 

De chatbot is bovendien datagedreven. Dit betekent dat alle opgehaalde informatie uit de chats direct opgeslagen wordt in jouw database. Door deze opbouw van data blijven alle dialogen persoonlijk en afgestemd zijn op de behoeften van de ontvanger. Hiermee geef je écht betekenis aan life long learning. 

Lees hoe onze chatbot precies werkt

Onze werkwijze

Met automatische chattechnologie via (bijvoorbeeld) Whatsapp kun je 1-op-1 contact met studiekiezers, studenten en alumni houden zonder de inzet van medewerkers. Richt bijvoorbeeld een chatflow in waarin je specifieke (ontwikkel)behoeften uitvraagt. Je kunt hier vervolgens direct op inspelen. De opgehaalde informatie uit de chats slaan we direct op in jouw database en wordt iedere volgende chat opnieuw gebruikt. Hierdoor weet je continu relevant én persoonlijk te blijven en geef je écht betekenis aan life long learning.

Voor de implementatie van de chatbot heb je geen technische kennis nodig. Wij richten de feedback chats in goed overleg voor je in. Jij vertelt ons het doel van de automatische chatgesprekken, wij zorgen voor spontane gesprekken die tot de gewenste uitkomst leiden. Wij zijn nauw betrokken en hechten veel belang aan persoonlijk contact met de klant om prefecte chats te ontwikkelen. We zijn trots op de uitkomsten van ons klanttevredenheidsonderzoek in december 2022. We scoren maar liefst een 8.7! 

Lees meer over onze werkwijze

Succesvolle klantcases in het onderwijs

Welke oplossingen biedt Abbi nog meer?

Abbi biedt doelgericht en persoonlijk klantcontact met datagedreven chatdialogen. Hieronder vind je de oplossingen die wij bieden:

Neem contact op voor de mogelijkheden

Blogs over de sector onderwijs