INretail

Corona maakt brancheverenigingen relevanter dan ooit!

Juist in crisistijd komt de toegevoegde waarde van een branchevereniging boven drijven. Als spreekbuis voor hun leden knokken zij in Den Haag om versoepelingen en passende steunmaatregelen voor elkaar te krijgen. Het snel en effectief kunnen maken van keuzes die gebaseerd zijn op de stem van de branche is daarbij cruciaal.

INretail is één van die brancheorganisaties, die de afgelopen twee jaar een intensieve lobby voert om de non-food retailsector door de coronacrisis heen te loodsen. Zo pleit INretail voor versoepelingen en heropening, maar ook voor passende steunmaatregelen voor de sector, zoals een aanpassing op de regeling voor voorraadvergoeding. Om hun lobby kracht bij te zetten, zet INretail via Abbi regelmatig flitspeilingen uit onder hun leden. Kort voor, of na, een persconferentie wordt gekeken welke thema’s de aandacht vragen en worden deze doorvertaald in een korte chatvragenlijst. Via een SMS-bericht krijgen leden vervolgens de oproep om hun stem te laten horen en binnen een paar uur heeft INretail inzicht in de meningen van honderden leden. Een krachtige en super actuele onderbouwing voor hun lobby én de bevestiging dat er echt wordt ingezet op wat de branche nodig heeft. 

Maar ook los van Corona wil je als branchevereniging snel en effectief kunnen inspelen op de behoeften van jouw leden. Het luisteren naar en activeren van leden is immers in hoge mate bepalend voor hun bestaansrecht. Abbi biedt brancheverenigingen daarom de mogelijkheid om laagdrempelig en actiegericht het gesprek aan te gaan, zodat leden ervaren dat hun stem er echt toe doet.

Gerelateerde cases