Laatste blogartikelen

Personeelstekort op jouw klantenservice? Dat is snel verleden tijd met de ‘oplossingsgerichte chatbot’

De krappe arbeidsmarkt maakt het niet makkelijk om klantenservicediensten op het hoogste niveau te bieden. Een chatbot kan een oplossing zijn, maar kies dan wel voor de 'oplossingsgerichte chatbot'; de enige chatbot die in één onafgebroken chat specifieke klachten afhandelt en klantvragen oplost.

20-10-2022 00:42

De 5 voordelen van ‘conversational’ klantfeedback

De 'conversational' klantfeedback tool is een nieuwe generatie onderzoekstool waarbij klantdata wordt opgehaald met automatische chats. De tool zorgt voor betere klantervaringen, hogere responses en betrouwbaardere inzichten. Maar hoe werkt het precies? En wat zijn de voordelen?

11-10-2022 13:07

Waarom slaan AI Chatbots vaak de plank mis in de klantenservice branche?

Artificial Intelligence (AI) chatbots zijn veruit het populairst in de klantenservice branche. Helaas hebben deze chatbots aan de consumentenzijde vooralsnog niet veel fans. Cijfers tonen aan dat maar liefst twee op de drie klanten geen positieve associatie heeft met een chatbot (Consumentenbond, 2021). Hoe is dit te verklaren?

20-09-2022 11:03

Survey onderzoek is niet dood, maar moet wél opnieuw worden uitgevonden

Survey onderzoek is een belangrijke tool om in verbinding te blijven met jouw doelgroep. De respons hierop loopt echter dramatisch terug, zeker onder jongeren. Traditionele surveys lijken niet meer te stroken met de huidige tijdgeest. Zo zijn de vragenlijsten vaak te lang, te saai en slecht getimed. Is er nog hoop voor survey onderzoek?

15-09-2022 10:10

De Conversation Designer geeft chatbots de human touch

Gepersonaliseerd en automatisch klantcontact is 'the big thing' voor organisaties. Maar het gesprek moet mínstens zo persoonlijk zijn als wanneer een medewerker dat zou doen. Anders haakt de klant af. Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waar ‘conversation design’ om de hoek komt kijken. Conversation design geeft een chatgesprek én een merk de 'human touch'.

01-09-2022 14:28

De rule-based chatbot, high potential in de klantenservice branche

Artificial Intelligence (AI) chatbots hebben een snelle opmars gemaakt. AI Chatbots hebben vele voordelen, maar worden door consumenten doorgaans als onpersoonlijk ervaren. Terwijl een menselijke manier van interactie juíst het verschil gaat maken in het succes van chatbots bij klantenservices. In tegenstelling tot een AI chatbot, kan een rule-based chatbot moeiteloos een menselijk dialoog voeren. Deze rule based chatbot staat tot onze verbazing nog maar weinig in de schijnwerpers. Daarom meer over deze high potential!

25-08-2022 12:03

Klantgerichtheid in Coronatijd – Survival of the fittest

Conversationele technologie biedt mogelijkheden om de dialoog aan te gaan en klantgericht te blijven in een tijd waarin men thuis moet blijven en ondernemers tijdelijk hun deuren moeten sluiten.

29-05-2020 10:21

Wordt machine learning de beul van survey onderzoek?

Respons op surveys loopt, zeker onder jongeren, dramatisch terug. Om relevant te blijven, is het cruciaal om naar jouw publiek te luisteren en hen te benaderen op een manier en tijd die ertoe doet.

11-03-2019 22:10

HEMA gaat onderzoeken of vaste klanten vaker via internet bestellen

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

18-04-2018 16:45