Laatste blogs en artikelen

Blogs en artikelen

5 x waardevolle klantervaringen met proactieve automatische chatdialogen

Maar liefst 84% van de bedrijven die zich richten op het verbeteren van hun klantervaringen laten een stijging in omzet zien. Het bieden van persoonlijke en relevante klantervaringen is dus belangrijker dan ooit. Klanten verwachten vlotte interacties, persoonlijke service, snelle probleemoplossingen en verrassende momenten die hun verwachtingen overtreffen. De extra inzet van medewerkers hiervoor is echter erg tijdrovend en kostbaar. Hier komen proactieve automatische chatgesprekken om de hoek kijken.

29-06-2023 09:58

Abbi en Virtually Human bundelen krachten voor betere digitale toegankelijkheid

Abbi en Virtually Human werken samen om de toegankelijkheid van digitale chatdialogen te verbeteren. Door het toevoegen van sprekende AI-avatars in automatische chats maken we communicatie nóg laagdrempeliger en bereikbaar voor iedereen.

17-05-2023 11:18

‘Mensen zijn nog altijd de zwakste schakel in informatiebeveiliging van organisaties’

Onlangs heeft Nederland te maken gehad met een groot datalek in de onderzoekswereld. Reden genoeg om een blik te werpen op de interne organisatie van Abbi. We gaan het gesprek aan met Martijn Huisman, verantwoordelijk voor informatiebeveiliging en platformkwaliteit bij Abbi. We bespreken hoe Abbi omgaat met informatiebeveiliging en hoe de organisatie zich op kwalitatief vlak voorbereidt op verdere groei.

18-04-2023 10:18

Chatonderzoek seniorenorganisatie KBO-PCOB: zorg voor ouderen laat veel te wensen over

Seniorenorganisatie Unie KBO-PCOB onderzocht het sentiment onder ouderen over de zorg in Nederland. Blijft goede zorg nog wel beschikbaar nu er meer ouderen zijn en minder zorgpersoneel is? Abbi's automatische chatdialogen werden ingezet om snelle en hoge responses te behalen. De inhoudelijk resultaten van het onderzoek zijn stuitend te noemen.

11-04-2023 12:56

De 5 eigenschappen van chatbots voor de beste klantbeleving

Chatbots op basis van Artificial Intelligence (AI) zijn de toekomst van digitaal klantcontact. Bedrijven willen hun klanten een optimale ervaring bieden, terwijl ze tegelijkertijd kosten willen besparen. Helaas bieden de huidige chatbots nog niet altijd de beleving waar klanten op hopen. Welke eigenschappen hebben chatbots nodig om wél een optimale klantbeleving te bieden? Wij zetten de 5 eigenschappen op een rijtje.

30-03-2023 12:40

Abbi en H3ROES introduceren chatmethode voor woningcorporaties die relatie met bewoners versterkt

Abbi en H3ROES brengen speciaal voor woningcorporaties de automatische chatdienst 'SMILE' op de markt, waarmee de binding tussen woningcorporaties en bewoners verbeterd kan worden. De automatische chats bieden laagdrempelig en gepersonaliseerd contact met bewoners over belangrijke thema’s, zoals verduurzaming van de woning, doorstroming van senioren en bewonersparticipatie. De eerste pilot loopt op dit moment.

02-03-2023 10:12

Hoe disruptief is ChatGPT voor de klantcontactsector?

De wereld is onder de indruk van ChatGPT. Content, computercodes, organisatieplannen, werkstukken en 'menselijk' klantcontact: het kan allemaal dankzij deze nieuwe kunstmatig intelligente software. Nu al wordt gesproken over een paradigma shift die net zo baanbrekend is als de komst van het internet. Maar is dat wel zo? En wat betekent het inzetten van ChatGPT voor het onderhouden van klantcontact?

27-02-2023 12:39

3 redenen waarom AI chatbots zo impopulair zijn bij gebruikers

Wat op het eerste oog een no-brainer lijkt, is in de praktijk allesbehalve een succesnummer: het aanschaffen van een Artificial Intelligence (AI) chatbot voor digitaal klantcontact. Een AI chatbot kan in de praktijk behoorlijk wat frustratie oproepen. Maar liefst twee op de drie klanten heeft géén positieve associatie met een AI chatbot (Consumentenbond, 2021). Hoe kan dat?

26-01-2023 13:40

2 redenen waarom Abbi anders is dan een 100% technologiebedrijf

Abbi wordt vaak over één kam geschoren met andere technologieaanbieders. We doen dan ook veel technische dingen: we bieden automatisch klantcontact met datagedreven chatdialogen. Hoewel onze software essentieel is, ligt de focus in onze dienstverlening breder. Lees waarom we dit doen.

19-01-2023 12:41

Het bouwen van langdurige en persoonlijke relaties is key bij het werven van studenten

Verslag Onderwijsevent 17 januari 2023

18-01-2023 15:07

11 tips voor succesvol automatisch klantcontact

Gepersonaliseerd en automatisch klantcontact is 'the big thing' voor organisaties: je biedt betere gebruikerservaringen én verlaagt de werkdruk in de organisatie. Maar het klantcontact moet mínstens zo persoonlijk zijn als wanneer een medewerker dat zou doen. Anders haakt de klant af. Hier komt ‘conversation design’ om de hoek kijken. Yvonne van den Nieuwenhuizen is conversation designer bij Abbi. Zij geeft tips over hoe zij op succesvolle wijze een chatgesprek én een merk de 'human touch' geeft.

06-12-2022 13:05

Personeelstekort op de klantenservice? Dat is snel verleden tijd met de ‘oplossingsgerichte chatbot’

De krappe arbeidsmarkt maakt het niet makkelijk om klantenservicediensten op het hoogste niveau te bieden. Een chatbot kan een oplossing zijn, maar kies dan wel voor de 'oplossingsgerichte chatbot'; de enige chatbot die in één onafgebroken chat specifieke klachten afhandelt en klantvragen oplost.

20-10-2022 00:42

De 5 voordelen van ‘conversational’ klantfeedback

De 'conversational' klantfeedback tool is een nieuwe generatie onderzoekstool waarbij klantdata wordt opgehaald met automatische chats. De tool zorgt voor betere klantervaringen, hogere responses en betrouwbaardere inzichten. Maar hoe werkt het precies? En wat zijn de voordelen?

11-10-2022 13:07

Waarom slaan AI Chatbots vaak de plank mis in de klantenservice branche?

Artificial Intelligence (AI) chatbots zijn veruit het populairst in de klantenservice branche. Helaas hebben deze chatbots aan de consumentenzijde vooralsnog niet veel fans. Cijfers tonen aan dat maar liefst twee op de drie klanten geen positieve associatie heeft met een chatbot (Consumentenbond, 2021). Hoe is dit te verklaren?

20-09-2022 11:03

Survey onderzoek is niet dood, maar moet wél opnieuw worden uitgevonden

Survey onderzoek is een belangrijke tool om in verbinding te blijven met jouw doelgroep. De respons hierop loopt echter dramatisch terug, zeker onder jongeren. Traditionele surveys lijken niet meer te stroken met de huidige tijdgeest. Zo zijn de vragenlijsten vaak te lang, te saai en slecht getimed. Is er nog hoop voor survey onderzoek?

15-09-2022 10:10

De Conversation Designer geeft chatbots de human touch

Gepersonaliseerd en automatisch klantcontact is 'the big thing' voor organisaties. Maar het gesprek moet mínstens zo persoonlijk zijn als wanneer een medewerker dat zou doen. Anders haakt de klant af. Dit vraagt om een nieuwe aanpak, waar ‘conversation design’ om de hoek komt kijken. Conversation design geeft een chatgesprek én een merk de 'human touch'.

01-09-2022 14:28

De rule-based chatbot, high potential in de klantenservice branche

Artificial Intelligence (AI) chatbots hebben een snelle opmars gemaakt. AI Chatbots hebben vele voordelen, maar worden door consumenten doorgaans als onpersoonlijk ervaren. Terwijl een menselijke manier van interactie juíst het verschil gaat maken in het succes van chatbots bij klantenservices. In tegenstelling tot een AI chatbot, kan een rule-based chatbot moeiteloos een menselijk dialoog voeren. Deze rule based chatbot staat tot onze verbazing nog maar weinig in de schijnwerpers. Daarom meer over deze high potential!

25-08-2022 12:03

Klantgerichtheid in Coronatijd – Survival of the fittest

Conversationele technologie biedt mogelijkheden om de dialoog aan te gaan en klantgericht te blijven in een tijd waarin men thuis moet blijven en ondernemers tijdelijk hun deuren moeten sluiten.

29-05-2020 10:21

Wordt machine learning de beul van survey onderzoek?

Respons op surveys loopt, zeker onder jongeren, dramatisch terug. Om relevant te blijven, is het cruciaal om naar jouw publiek te luisteren en hen te benaderen op een manier en tijd die ertoe doet.

11-03-2019 22:10

HEMA gaat onderzoeken of vaste klanten vaker via internet bestellen

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

18-04-2018 16:45