Klantbetrokkenheid vergroten met een online client community

Creëer online een betrokken en loyale groep klanten die ambassadeurs worden van jouw organisatie. Maak digitale feedback, klantactivatie en communicatie persoonlijk en relevant met Abbi’s data gedreven feedback- en communicatieplatform! 

Wat zijn online client communities?

Veel organisaties willen werken aan het verbeteren van de customer experience (CX), het vakgebied dat helpt bij het begrijpen van klanten, waardoor de ontwikkeling en verbetering van (digitale) klantbeleving mogelijk wordt door de gehele customer journey. Het bouwen en onderhouden van een betrokken klant community is een belangrijk onderdeel van CX om top-of-mind te worden en te blijven bij jouw doelgroep.

Een online client community is een interactief platform waar klanten ervaringen delen en feedback geven. Het stelt enerzijds klanten in staat om rechtstreeks met een organisatie te communiceren en anderzijds kunnen organisaties persoonlijke en relevante digitale communicatie-uitingen verzenden en klantfeedback verzamelen. Op deze manier wordt relevante klantdata opgehaald en verrijkt om de customer journey te verbeteren. Met Abbi’s data-gedreven feedback- en communicatieplatform kunnen wij jouw online client community opzetten en beheren, waardoor je 24/7 in contact staat met jouw doelgroep en zij enkel de voor hen relevantie informatie toegestuurd krijgen. 

Bij Abbi begrijpen we het belang van online client communities

Het opbouwen en onderhouden van een digitale client community met behulp van Abbi's datagedreven feedback- en communicatieplatform vergroot de merkbetrokkenheid en loyaliteit. Abbi’s feedback- en communicatieplatform biedt tal van mogelijkheden: 

  • Het delen van kennis en inspiratie: Abbi helpt jou met het opzetten en uitsturen van relevante communicatie uitingen naar de juiste klantgroepen. Zo kan je informatie, ervaringen, tips en inspiratie delen met betrekking tot jouw producten/diensten, waardoor een cultuur van kennisdeling ontstaat.
  • Het is een waardevol middel om klantonderzoek te doen: Middels Abbi’s proactieve automatische chatdialogen met hoge responsecijfers kan je feedback opvragen bij verschillende klantgroepen om zo inzicht te krijgen in de behoeften, voorkeuren en meningen van klanten. Zo kan je gericht jouw customer journey verbeteren.
  • Klantfeedback wordt direct opgevolgd: Wij volgen de gekregen klantfeedback uit het klantonderzoek direct op met persoonlijke communicatie en acties; 
  • Abbi richt eenvoudig automatische workflows in op basis van triggers, zodat jouw doelgroep relevante berichten altijd op het juiste moment via het juiste kanaal krijgt. 

Hoe werkt dit praktijk?

Abbi’s Client Communities bieden de mogelijkheid om snel, persoonlijk en relevant te communiceren met jouw achterban. Het hart van deze oplossing is ons data gedreven feedback- en communicatieplatform, ook wel een Customer Data Platform (CDP) genoemd. In het CDP worden profielen van betrokken doelgroepen opgeslagen en continu verrijkt, waardoor een community van alle relaties ontstaat. Via het CDP kun je eenvoudig klantgroepen selecteren en activeren voor diverse campagnes en geautomatiseerde communicatiestromen, die op het juiste moment en via het juiste kanaal worden geactiveerd. Denk daarbij aan Whatsapp, SMS, email en sociale media. De resulterende data stroomt terug in het CDP om de (klant)profielen te verrijken, waardoor communicatie persoonlijker en relevanter wordt en de klantbinding wordt versterkt op verschillende contactpunten in de klantreis.


Het Abbi-team ontzorgt volledig bij het bouwen van jouw online client community

  • Wij helpen zowel met de creatieve als de technische implementatie van het Customer Data Platform, waardoor je snel en efficiënt kunt starten;
  • Na een intakegesprek bepalen we de benodigde koppelingen tussen het CDP en jouw CRM-tool;
  • We stellen samen vast welke klantreizen en communicatieflows moeten worden opgezet en welke data moet worden verzameld en teruggestuurd, bijvoorbeeld middels het doen van klantonderzoek via Abbi’s chatdialogen;
  • Daarnaast bieden we technische integratie(s) en (onboarding) trainingen in overleg met de specialisten van jouw organisatie. 

We laten je graag een live demo zien om te laten zien hoe dit alles werkt.

Vraag demo aan

'Be conversational' met onze online client communities

Wil je meer weten over hoe het bouwen en onderhouden van een online client community directe winst voor jouw organisatie oplevert? 

Ja, neem contact met mij op!

Abbi’s overige conversational oplossingen

Hieronder vind je de oplossingen die wij bieden naast onze klantfeedback software:

Zij gingen jou voor