Bouw mee aan persoonlijke klantreizen bij Abbi:  Word jij onze nieuwe Customer Journey Expert?

Bij Abbi hebben we een hele mooie kans voor een gedreven, proactieve en klantgerichte Customer Journey Expert die wil bijdragen aan onze missie om onze opdrachtgevers te helpen hun klantcontact gedurende de gehele klantreis te optimaliseren met behulp van Abbi’s conversational tooling en dienstverlening. Als jij gepassioneerd bent om digitaal klantcontact écht persoonlijk te maken, dan ben jij degene die we zoeken.

Jouw avontuur bij Abbi:

Als Customer Journey Expert ben je de architect van klantreizen die onze opdrachtgevers helpen om échte verbinding te maken met hun doelgroepen en klanttevredenheid te vergroten. Je speelt een sleutelrol in het bedenken en realiseren van Abbi’s klantoplossingen op het gebied van client communities, marketingactivatie, klantonderzoek en (digitale) Customer journeys in het bijzonder. 

Wat ga je doen als Customer Journey Expert: 

 • Het is jouw taak om klantreizen samen met en voor onze opdrachtgevers inzichtelijk te maken. Door bestaande klantdata, feedback en gedragspatronen te analyseren, stel jij een goed beeld samen vanuit het perspectief van de klant. .
 • Deze inzichten vertaal je naar een plan om de klantreis of touchpoints daarbinnen te optimaliseren met behulp van Abbi’s conversational tooling, waarbij je rekening houdt met de doelstellingen van onze opdrachtgevers. Je denkt hierin creatief mee over de insteek van persoonlijke digitale klantinteracties en adviseert over het in te zetten kanaal (b.v. Whatsapp, SMS, e-mail) en moment van inzetten.
 • Vervolgens is het tijd om het plan vorm te geven. Je ontwikkelt en implementeert digitale (chat)dialogen, (mobiele)landingspagina’s en activerende teksten voor campagne-uitingen die qua tone-of voice perfect aansluiten bij de betreffende doelgroep. Hierbij heb je de beschikking over een palet aan instrumenten: onze zelfontwikkelde conversational tooling, een Marketing Automation Platform en een Customer Data Platform.
 • Na implementatie houd je de resultaten van de campagnes scherp in de gaten. Je informeert jouw opdrachtgevers over de voortgang, analyseert campagne-en onderzoeksresultaten en adviseert proactief over (tussentijdse) verbetermogelijkheden. Na afloop zorg je ervoor dat de resultaten in een overzichtelijk en visueel aantrekkelijk rapportage-format worden verwerkt.

Jouw profiel:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie of rol en een HBO- of WO-diploma op zak.
 • Je communiceert vlot, spreekt en schrijft makkelijk in zowel Nederlands als Engels. Bovendien heb jij een vlotte pen en talent voor creatief schrijven waarmee je voor elke doelgroep de juiste tone-of-voice weet aan te slaan.
 • Je bent een inspirerende, creatieve en proactieve gesprekspartner voor onze klanten, waarbij je zowel gevraagd als ongevraagd advies durft te geven. Ook heb je een goede commerciële sensor voor nieuwe kansen.
 • Je hebt een flexibele houding, vindt het leuk om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken en weet goed overzicht te bewaken.
 • Je bent een teamplayer die het leuk vindt om in een klein en wendbaar team te werken.
 • Je bent goed op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën op het gebied van CX en vindt het ook leuk om jouw kennis hierover up-to-date te houden.
 • Je kunt je vinden in onze merkwaarden: Abbi is slim, vernieuwend, betrokken en creatief!
 • Je woont op reisafstand van Breda.

Over Abbi: 

Abbi meet en verbetert klantervaringen op doelgerichte en persoonlijke wijze met datagedreven chatdialogen. Dit doen we door heel gericht en persoonlijk chatgesprekken te voeren, waarbij feedback direct wordt omgezet in actie. Zo kan Abbi in één onafgebroken chat klantwensen oplossen, maar ook bestellingen en betalingen initiëren en afronden. De perfecte oplossing voor onderzoek, marketingactivatie en customer journeys. Wij bieden deze slimme, creatieve en vernieuwende oplossingen vanuit zelf ontwikkelde ‘conversational' technologie.

Wat je van ons mag verwachten

 • Een hecht en enthousiast team: Je maakt deel uit van een enthousiast en betrokken team, waarin we op basis van onderling vertrouwen en met veel plezier samenwerken. Ook staan er regelmatig leuke teamuitjes op de agenda.
 • Een uitdagende en diverse job: Bij Abbi kun je rekenen op een superleuke en gevarieerde job bij een jonge, snelgroeiende scale-up. Jouw inbreng is groot en het effect van jouw werk is direct zichtbaar.
 • Jouw initiatief telt: Bij Abbi werk je in een informele setting waarin je je eigen verantwoordelijkheid pakt. Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief én het vertrouwen om dit verder uit te werken.
 • Een inspirerende werkplek: De Triple O Campus in Breda; een plek waar creativiteit en innovatie elkaar ontmoeten.
 • Beloningen die ertoe doen: Naast een mooi salaris dat past bij jouw werkervaring voorzien we je van de tools die je nodig hebt, inclusief een laptop van de zaak. Ook dragen we bij aan je pensioenpremie, geniet je van dagelijks vers fruit en staat er elke dag een smakelijke gratis lunch voor je klaar.
 • Flexibiliteit in jouw werk: Bij Abbi heb je de mogelijkheid om (deels) thuis te werken en je tijd flexibel in te delen.
 • Betekenisvolle opdrachten: Je zit aan tafel bij uiteenlopende en inspirerende opdrachtgevers, zoals gemeente Breda, Toyota, Hogeschool Inholland en Nierstichting. Vaak hebben onze opdrachten een sociaal-maatschappelijk karakter: met jouw werk maak je dus écht een verschil! 
   

Laat van je horen!

Ben je enthousiast geworden? Dan willen wij graag weten wie je bent en waarom jij bij Abbi past. Jouw cv en motivatie mail je naar: info@abbi-insights.com  

Hier lees je meer over Abbi: https://www.abbi-insights.com/ 

Heb je vragen over de functie of organisatie, neem dan contact op met Marco Wolters (+31 (0)6 29 53 84 28)