YoungOnes stuurt actief op klanttevredenheid met Abbi chatdialogen

YoungOnes is een online platform waar freelancers en opdrachtgevers samenkomen voor werkklussen. Met meer dan 400.000 freelancers en 5.000 opdrachtgevers timmert het platform hard aan de weg. Tevredenheid onder opdrachtgevers is topprioriteit bij YoungOnes. Zonder blije opdrachtgevers immers geen werk voor de freelancers. Daarom zet YoungOnes automatische feedback chats van Abbi in die haar in staat stelt om effectief te sturen op klanttevredenheid. Hoe werkt het precies?

Klantfeedback verzamelen op belangrijke momenten in de customer journey

YoungOnes wil op continue basis de klanttevredenheid van opdrachtgevers die actief zijn op het platform monitoren en verbeteren. Dit doet zij met hulp van automatische feedback chats van Abbi. Op belangrijke momenten in de customer journey verschijnt er een pop-up in het YoungOnes platform, waarin een Abbi chat start. Een voorbeeld van zo'n moment waarop een pop-up verschijnt, is direct na het plaatsen van een nieuwe klus op het platform of direct na het goedkeuren van het aantal gewerkte uren van freelancers door de opdrachtgever. Er kunnen op deze manier zeer gerichte vragen gesteld worden die op dat moment relevant zijn, zoals ‘Ervaar je voldoende keuze in het freelance aanbod? Heb je een goede match kunnen vinden? Is de kwaliteit van het aanbod naar verwachting?'. Ook worden suggesties voor verbetering gevraagd. Door in het moment klantfeedback te verzamelen, zijn responses hoog en betrouwbaar. Het proces van klantfeedback verzamelen verloopt geheel automatisch, er komt geen medewerker aan te pas.  

Directe opvolging als de sleutel tot succes

Wat de automatische feedback chats van Abbi zo sterk maakt, is de mogelijkheid om hier na het verzamelen van klantfeedback direct opvolging aan te geven. De data uit de chats worden direct in het CRM-systeem van YoungOnes opgeslagen en geanalyseerd. YoungOnes kan hierdoor direct individuele ondersteuning bieden aan opdrachtgevers. Als opdrachtgevers hierom vragen kan YoungOnes bovendien snel inspelen op bijvoorbeeld het aantrekken van freelancers met specifieke skills. Abbi biedt dus niet alleen de tooling voor het verzamelen van klantfeedback en het meten van klanttevredenheid, maar ook de handvatten om direct opvolging te geven aan de feedback.  

YoungOnes is een fantastisch voorbeeld van hoe je als organisatie de klant centraal stelt. Niet alleen wordt continu klantfeedback verzameld en geanalyseerd, ook wordt hier direct opvolging aan gegeven!

Wil jij ook klantfeedback verzamelen en direct opvolgen? 

Lees hier meer