Make-A-Wish Nederland: Hoe samenwerking en technologie wensen kunnen vervullen

In een wereld van dromen en wensen leven kinderen met een hart vol hoop. Ze dromen van avonturen en magische momenten, van vliegen als een vogel hoog in de lucht, van het ontmoeten van hun helden en het beleven van onvergetelijke avonturen. Maar voor meer dan 1.500 kinderen per jaar wordt die wereld van dromen en wensen overschaduwd door de harde realiteit van een levensbedreigende ziekte. Voor een kind dat vecht tegen de pijn en de zorgen die daarmee gepaard gaan, zijn die dromen plots ver weg. Tussen de ziekenhuisbezoeken en de behandelingen wordt de wereld kleiner, de glimlach zwakker en de hoop op het uitkomen van de allerliefste wens juist vager.

Daarom hebben deze kinderen juist veel veerkracht en magie nodig. Onderzoek toont aan dat er een veelvoud aan positieve emoties nodig is om het negatieve te verdrijven en dat is precies wat Make-A-Wish Nederland wil bewerkstelligen. Zij willen deze kwetsbare kinderen een keten aan positieve en fijne gevoelens geven door hen voor langere tijd te laten leven in de wereld van hun allerliefste wens. Dit met behulp van vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken, zodat de positieve energie de kinderen en mensen eromheen weer nieuwe kracht geeft.

De uitzendingen van RTL Boulevard (4 tot en met 8 december) stonden in het teken van Make-A-Wish Nederland. Kijkers werden opgeroepen om massaal te doneren en zo 200 wensvervullingen mogelijk te maken. Met de overweldigende steun van de kijkers zijn er uiteindelijk 341 wensen mogelijk gemaakt en dat is ver boven verwachting. Hoe gaaf is dat!

Miranda Vos (Make-A-Wish) over het resultaat
‘Door een vlekkeloze samenwerking met al onze partners, waaronder Abbi hebben we een fantastisch resultaat kunnen behalen. Het Nederlandse publiek draagt Make-A-Wish Nederland een enorm groot warm hart toe. De overweldigende reacties hebben we samen kunnen omzetten naar een resultaat waar wij alleen van hebben kunnen dromen.’

De voorbereiding op de campagne
Ter ondersteuning van Make-A-Wish Nederland hebben technologiepartners CM.com, Level-Level met Abbi een rol gespeeld in de realisatie van het prachtige resultaat. Dit team is goed op elkaar ingespeeld, wat mede te danken is aan hun gezamenlijke ervaring met vergelijkbare campagnes. Projectmanager Koen Tuerlings beschrijft het proces als volgt:

We starten met een inspirerende kick-off sessie waarin we de campagnedoelen vaststellen en de organisatie en mensen achter de organisatie leren kennen. Het is van belang om gevoel te krijgen bij wat Make-A-Wish doet en de impact die het heeft op de kinderen en hun omgeving. Dit stelt ons in staat om de juiste vertaalslag te maken naar technologie. 

Om tijdens een grote tv-campagne op piekmomenten technologie naadloos aan te laten sluiten bij de campagne en oproepen in de studio zijn een tijdige voorbereiding, een helder projectplan, goede monitoring en nauwe samenwerking essentieel. Een goed projectplan zorgt ervoor dat alle rollen,  taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn verdeeld. 

CM.com verzorgt de betalingen via SMS en zorgt voor een vlotte opvolging van donateurs via automatische e-mailcommunicatie. Level-Level bouwt een real-time teller voor de uitzendingen en implementeert een monitoringsysteem om de technologie ook onder piekbelasting te laten functioneren, waardoor er bij eventuele onvolkomenheden kan worden teruggevallen op plan B en C.

Abbi ontwikkelt een persoonlijke en warme chatdialoog waarin donateurs hartelijk bedankt worden met de juiste toon en beelden van Make-A-Wish. Het chatplatform biedt tevens de mogelijkheid voor donateurs om een “wens”kaart te ontvangen en betrokken te blijven via het digitale Wish Magazine. Ambassadeur Ruben Nicolai sluit de chat passend af met een persoonlijke videoboodschap om zijn dank te betuigen aan alle donateurs. De Abbi-chat is direct verbonden aan het communicatieplatform van CM.com om de mobiele telefoonnummers en het giftbedrag te verrijken met donateursgegevens uit de chat. Deze gegevens zijn direct bruikbaar voor Make-A-Wish en kunnen worden ingezet voor vervolgcommunicatie.

De campagneweek
Het hoogtepunt van de campagne zijn de live-uitzendingen op RTL Boulevard. De servers van alle tech-partners en Make-A-Wish zijn maximaal opgeschaald en zodra Ruben Nicolai met wenskind Matthijs in een Max Verstappen outfit over het circuit van Zandvoort crosst, draait de monitoring bij de technologie-partners op volle toeren. De betalingen gaan goed. Check! Donateurs landen allen direct op de website van Make-A-Wish met een Abbi Chat. Check! Level-Level ziet de teller in recordtempo groeien. Check! Via een Teams verbinding gaan de monitoringgrafieken ondersteund met vele berichten richting Make-A-Wish. Spanning maakt inmiddels plaats voor enthousiasme bij het team van Make-A-Wish, dat de afgelopen weken samen met heel veel verschillende partijen keihard gewerkt heeft om dit mogelijk te maken. De opeenvolgende uitzendingen voelen als kleine feestjes waar je als direct betrokkene heel blij van wordt. Als na de eindoproep van Bridget de eindstand in beeld komt en doelstelling ruim is gehaald, buigt het enthousiasme om in gepaste trots met een glimlach van oor tot oor.

Miranda Vos (Make-A-Wish) over de samenwerking met Abbi
‘De samenwerking met Abbi hebben wij als zeer prettig ervaren. Met een ervaren blik werd er meegekeken en meegedacht op alle fronten van dit project. De bereikbaarheid was goed, de meetings goed voorbereid, de deskundigheid was zeer hoog en er was vooral ook veel geduld. De strakke deadlines waren geen obstakel om in een stressmodus te schieten. De commitment aan Make-A-Wish Nederland was enorm groot. Niet alleen Make-A-Wish ging het doel van 200 wensen halen, maar ook Abbi!’

Het is echt heel waardevol om te ervaren welke maatschappelijke impact gemaakt kan worden als mens en technologie effectief samen komen. Wil je ook de kracht van technologie inzetten om wensen uit te laten komen? Het Abbi team helpt je graag om hoop en vreugde te brengen aan de degenen die dit het meest nodig hebben.

Lees meer over fondsen werven en behouden voor Goede Doelen met automatische chats

Lees meer over het verrijken van donateursgegevens