Hogeschool Inholland bindt studiekiezers met automatische chatdialogen

Hoe kun je studiekiezers al in een vroeg stadium aan jouw instituut binden? Door ook ná het eenmalige contactmoment (zoals een open dag, studiekeuzebeurs of proefstudeerdag) de dialoog met ze aan te gaan! Een succesvolle campagne van Hogeschool InHolland met Abbi laat zien dat het werkt.

Aansluiting bij mobiele belevingswereld van jongeren  

Een studiekeuze maken is spannend en vaak lastig. Hogeschool Inholland wil met de inzet van de Abbi chat goede begeleiding bieden aan studiekiezers in elke fase van hun keuzeproces.  

Wat een mobiele chatdialoog van Abbi zo sterk maakt, is dat het perfect aansluit bij de mobiele belevingswereld van jongeren. Door in het moment feedback te vragen op een manier die aanspreekt, is de respons hoog.  

Hogeschool InHolland zet de Abbi chat in bij de Inholland Bus: een bus waarmee zij verschillende vo- en mbo-scholen bezoekt en toekomstige studenten voorlicht over studeren op het hbo. In de bus kunnen leerlingen onder andere een studiekeuzetest maken en informatie krijgen over specifieke opleidingen.  

Aan het einde van het busprogramma wordt leerlingen gevraagd om een QR-code te scannen, waarna een Abbi chatdialoog wordt gestart. Het doel van de Abbi chat is om opt-ins én relevante informatie te verzamelen over de behoeftes van studiekiezers.

Van éénmalige voorlichting tot een langdurige relatie

De opt-ins geven de mogelijkheid om gedurende het studiekeuzeproces in te spelen op de behoeftes van studiekiezers. Je kunt relevante informatie aanbieden, zoals ‘Hoe is het om te studeren op het hbo? En moet/ga ik dan op kamers?' Ook kan er bijvoorbeeld direct een vervolgafspraak gepland worden met een studiekeuzeadviseur.

En daar stopt het niet: de verkregen data uit de chat stromen direct in de marketing database. Deze data worden vervolgens slim in elke nieuwe chat gebruikt. Op deze manier blijf je top of mind bij én relevant voor deze groep toekomstige studenten.

Wil jij persoonlijker en effectiever contact met studiekiezers, studenten en alumni?

Lees meer over onze toepassingen voor de onderwijssector