Technologie maakt het verschil bij de actieweek voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Eind maart kwamen RTL Boulevard en McDonald's samen in actie voor het Ronald McDonald Kinderfonds. In deze speciale actieweek werd gespaard voor 6.000 overnachtingen voor families met een ziek kind. De belangstelling was overweldigend en het gestelde doel werd ruimschoots behaald. Om de actieweek soepel te laten verlopen, werd door het Ronald McDonald Kinderfonds gebruik gemaakt van de technologie van Abbi, CM.COM en Level-Level. We vertellen er graag meer over.

Massale steun: 7.703 overnachtingen mogelijk gemaakt!

De actieweek voor het Ronald McDonald Kinderfonds werd een groot succes. Elke avond werden kijkers van RTL Boulevard opgeroepen om te doneren en daarmee overnachtingen voor gezinnen mogelijk te maken. Dankzij een automatische teller kon tijdens een oproep real-time het aantal behaalde overnachtingen getoond worden. Het uiteindelijke resultaat was overweldigend: een indrukwekkend aantal van 7.703 overnachtingen in de Ronald McDonald Huizen werd gedoneerd. Dit is van onschatbare waarde voor alle families met een kind in het ziekenhuis.  

Eenvoudig doneren via SMS

Het Ronald McDonald Kinderfonds maakte gebruik van SMS-technologie om donaties te ontvangen. Door simpelweg het woord 'nacht' te SMS'en naar het nummer 7171, ontving je via SMS een link naar een speciale donatiepagina. Op deze pagina kon je gemakkelijk via iDEAL een bedrag naar keuze doneren. Dit proces maakte het voor iedereen mogelijk om snel en moeiteloos een bijdrage te leveren aan het Goede Doel.

Persoonlijke verbinding met automatische chats

Nadat een donatie voltooid was, werd de donateur doorgestuurd naar een bedankpagina, waar automatisch een Abbi-chat werd gestart. De chat had meerdere doelen. Het belangrijkste was het bedanken van alle donateurs. Zonder hen zou de actieweek nooit zo'n succes zijn geworden! Iedere donateur werd in de chat verrast met een spannend voorleesverhaal om samen op de bank te lezen of als een verhaaltje voor het slapengaan. Ook wilden Ronald McDonald Kinderfonds en RTL Boulevard graag aan de donateurs laten zien waarom hun donatie het verschil maakt voor ouders en hun zieke kind.

Tijdens de automatische chat werden ook gegevens van de donateur verzameld, uiteraard op voorwaarde dat de donateur hiermee akkoord ging. De verzamelde gegevens werden gedeeld met het Ronald McDonald Kinderfonds. Op deze manier kan het Ronald McDonald Kinderfonds de donateurs op de hoogte houden van de impact van hun donatie.

Samenwerking en slimme technologie: een krachtige combinatie

De succesvolle actieweek onderstreept hoe technologie het succes van Goede Doelen campagnes kan vergroten. De real-time teller om tussentijdse resultaten te tonen, moeiteloze en snelle donatiemogelijkheden, gecombineerd met persoonlijke interactie via chats, hebben bijgedragen aan een positieve ervaring voor donateurs. Bovendien kan Ronald McDonald Kinderfonds door de verzamelde data contact blijven onderhouden met de donateurs. Deze klantcase laat dan ook op prachtige wijze zien hoe technologie leidt tot grotere betrokkenheid en betere resultaten.

Lees meer over fondsen werven en behouden voor Goede Doelen met automatische chats

Lees meer over het verrijken van donateursgegevens