Hilversummers krijgen energieadvies met Abbi’s automatische chatgesprekken

Met Abbi's interactieve chat technologie adviseren Gemeente Hilversum en HilverZon hun inwoners over energiebesparing. Middels een automatische chat ontvangen deelnemers persoonlijke én relevante informatie waarmee ze direct energie en geld kunt besparen. Bovendien worden deelnemers uitgedaagd om mee te doen aan de 'Energy Challenge'.

Fictieve energiecoach Elin geeft Hilversum energieadvies

HilverZon is de energiecoöperatie van en voor alle Hilversummers en heeft als doel een energieneutraal Hilversum. Samen met de Gemeente Hilversum hebben zij het initiatief opgepakt om laagdrempelig en relevant energieadvies aan bewoners te geven. Voor de campagne is energiecoach Elin tot leven gebracht. Elin is een fictief persoon, maar door haar realistische uiterlijk en menselijke chatgesprekken voelt het alsof je met een écht persoon contact hebt. De automatische chats van Elin worden uitgevoerd door Abbi.

“Abbi's chat technologie sluit naadloos aan bij het initiatief, omdat deelnemers persoonlijk en interactief worden benaderd. Bovendien zijn de chats uitermate geschikt om de aandacht van de deelnemers langer vast te houden ”, zegt Bart Landman, adviseur communicatie & design bij HilverZon.

Deelnemers aan de chat doen een korte quiz die hun kennis test over energieverbruik en energie besparen. Een krachtig element, aangezien hierdoor een stukje bewustwording ontstaat én je bovendien direct kennis en praktische tips meegeeft.  

Naast onafhankelijk energieadvies heeft de chat als doel om deelnemers te overtuigen om mee te doen met de Energy Challenge. Tijdens deze challenge ontvangen deelnemers 24 energiebesparende tips voor thuis. Bovendien maak je kans op een leuk pakket met duurzame prijzen. Erg nuttig in tijden waarin een torenhoge energierekening het nieuwe normaal is.

Wil jij op vernieuwende wijze jouw doelgroep informeren en overtuigen?

Lees meer over Abbi's interactieve chatoplossingen