Resultaat Abbi chats: 50% eenmalige donateurs Erasmus MC Foundation willen meer contact

Erasmus MC Foundation wil eenmalige donateurs nauwer betrekken bij haar stichting én haar fondsenwervende evenementen. Een slimme eerste stap hiervoor is om op automatische wijze de dialoog met hen aan te gaan. Abbi voert de chatdialoog uit voor Erasmus MC Foundation. En met succes: bijna 50% van de eenmalige donateurs wil na de chats in contact blijven met Erasmus MC Foundation! Abbi zorgt ervoor dat alle inzichten uit de chats direct in de database van Erasmus MC Foundation stromen zodat de organisatie met vervolgcommunicatie kan starten.

De kracht van automatische chats voor profielverrijking

Automatische chats zijn een krachtige tool om in contact te blijven met donateurs zónder dat het extra inspanningen van medewerkers vraagt. Erasmus MC Foundation, het steunfonds van Erasmus MC, zet de automatische chats van Abbi in bij de Rotterdam Memory Walk. Rotterdam Memory Walk is een initiatief om geld in te zamelen voor de strijd tegen dementie. Deelnemers wandelen een 7 kilometer lange route langs de highlights van Rotterdam.  

Donateurs beter leren kennen

Donateurs ontvangen na afloop van de Rotterdam Memory Walk éénmalig een automatische Abbi chat. Erasmus MC Foundation beoogt hiermee haar donateurs beter te leren kennen en te informeren over wat de foundation doet. Bovendien wil ze weten of donateurs volgend jaar mee willen doen aan een nieuwe editie van de Rotterdam Memory Walk of een soortgelijk evenement.

Persoonlijke vervolgcommunicatie

Automatische chats zijn niet alleen zélf een krachtig communicatiemiddel. Óók bouw je met de chats direct aan krachtige vervolgcommunicatie. De verzamelde nieuwe kennis en inzichten uit de chats stromen direct in de database. Hierdoor leer je donateurs beter kennen en kun je vervolgcommunicatie persoonlijker maken en beter laten aansluiten bij de wensen van de ontvanger.

Succesvolle campagne Erasmus MC Foundation

Het hoge aantal opt-ins voor vervolgcommunicatie laat zien dat donateurs graag betrokken zijn bij Erasmus MC Foundation en haar activiteiten. Maar liefst 43% liet een opt-in voor vervolgcommunicatie achter. Daarnaast wil bijna 50% van de respondenten volgend jaar meedoen met de Rotterdam Memory Walk of soortgelijk evenement. Een resultaat om trots op te zijn!

Meer weten over de Abbi chatdienst voor Goede Doelen?

Lees meer over automatische chats voor Goede Doelen.

Lees meer over het verrijken van klantdata en klantcommunicatie