De 5 voordelen van ‘conversational’ klantfeedback

11-10-2022 13:07

De 'conversational' klantfeedback tool is een nieuwe generatie onderzoekstool waarbij klantdata wordt opgehaald met automatische chats. De tool zorgt voor betere klantervaringen, hogere responses en betrouwbaardere inzichten. Maar hoe werkt het precies? En wat zijn de voordelen?

Van automatische chatdialogen naar concrete verbeterstappen 

Klantfeedback chats zijn automatische en laagdrempelige chatgesprekken die je inzet via jouw voorkeurskanaal (SMS, e-mail, social media, website, etcetera). Door een slimme koppeling met jouw klanten database zijn de chats altijd persoonlijk en relevant. De resultaten worden in jouw database opgeslagen of ingeladen in een interactief dashboard. Zo kun je real time de wensen van jouw klanten in kaart brengen en hierop anticiperen.  

Welke voordelen heeft deze aanpak?

  • Respondenten ervaren de chats alsof ze met een echt persoon spreken. Deze verbeterde gebruikersbeleving en leidt tot hogere responses.
  • Automatische klantfeedback vindt plaats in het moment. Dit leidt tot hogere responses, omdat de klantervaring nog vers in het geheugen zit. Je ontvangt hierdoor bovendien accuratere en concretere feedback.
  • Je kunt de feedback direct actiegericht opvolgen zodat de respondent ervaart dat zijn of haar feedback er écht toe doet.
  • Je kunt de klanttevredenheid real-time inzien en meten. Door het continue proces van klantfeedback blijven de uitkomsten en actiepunten automatisch op de agenda staan.
  • Door feedbackvragen kort en slim te formuleren, is het mogelijk om een overzichtelijke rapportage te ontwikkelen waarin je snel kunt sturen op concrete verbeterpunten.

Wil jij betere klantervaringen, hogere responses en betrouwbaardere inzichten?

Lees meer over Abbi's automatische klantfeedback mogelijkheden.