Abbi en H3ROES introduceren chatmethode voor woningcorporaties die relatie met bewoners versterkt

02-03-2023 10:12

Abbi en H3ROES brengen speciaal voor woningcorporaties de automatische chatdienst 'SMILE' op de markt, waarmee de binding tussen woningcorporaties en bewoners verbeterd kan worden. De automatische chats bieden laagdrempelig en gepersonaliseerd contact met bewoners over belangrijke thema’s, zoals verduurzaming van de woning, doorstroming van senioren en bewonersparticipatie. De eerste pilot loopt op dit moment.

Bestaande communicatiemethoden die gebruikt worden om met bewoners te communiceren, zoals vragenlijsten via email, zijn vaak saai, onaantrekkelijk en geven steeds lagere response rates. Chatmethode SMILE is laagdrempelig, persoonlijk en interactief. Het helpt woningcorporaties om feedback op te halen, bewoners proactief te informeren en adviseren en zaken voor hen te regelen, zoals het inplannen van afspraken. De ervaring leert dat de chats leiden tot hogere responses vanuit een representatieve groep bewoners (en niet enkel van de usual suspects).  

Persoonlijke relaties met bewoners  

Woningcorporaties kunnen bovendien bouwen aan hun persoonlijke relatie met bewoners. Door via automatische chats het persoonlijke gesprek aan te gaan, voelen bewoners zich gezien én gehoord. Bovendien laat de woningcorporatie zien dat zij serieus omgaat met elke vraag of klacht. Dit leidt tot een grotere betrokkenheid onder bewoners bij het onderhoud en de ontwikkeling van hun woonomgeving. Zónder dat er een medewerker aan te pas komt.

Automatische chats die persoonlijk zijn, hoe kan dat?

Het klinkt tegenstrijdig, maar automatische chats zijn bij uitstek geschikt voor persoonlijke gesprekken. De sleutel ligt bij slimme data-integratie: door bewonersdata uit het CRM-systeem van de organisatie op te halen, kan een chatbot respondenten persoonlijk aanspreken vanuit de juiste inhoud en context. 

Daarnaast werkt de chatbot op basis van vooraf opgezette regels en voorwaarden. Door te werken op basis van 'if this....then that' patronen kan het gericht toewerken naar een bepaald doel en kan de chatbot geen fouten maken. Gegevens die in de chat zijn verzameld, worden direct wordt teruggestuurd naar het CRM-systeem zodat je de volgende keer een nóg relevantere en persoonlijkere beleving kunt bieden.

Abbi en H3ROES samenwerkingspartners sector woningcorporaties

Abbi en H3ROES bundelen hun krachten in het aanbieden van automatische chatdiensten voor woningcorporaties:

  • Abbi levert de technologische kennis en heeft jarenlange ervaring in het inrichten van succesvolle automatische chats om doelgroepen aan te spreken.
  • H3ROES beschikt over jarenlange inhoudelijke sectorkennis in het betrekken van bewoners bij vraagstukken rond duurzaamheid en leefbaarheid.

Het resultaat geeft perfect werkende persoonlijke chatdialogen tussen bewoners en woningcorporaties die naar een gerichte oplossing toewerken.

Lees meer over chatbot SMILE voor woningcorporaties