2 redenen waarom Abbi anders is dan een 100% technologiebedrijf

19-01-2023 12:41

Abbi wordt vaak over één kam geschoren met andere technologieaanbieders. We doen dan ook veel technische dingen: we bieden automatisch klantcontact met datagedreven chatdialogen. Hoewel onze software essentieel is, ligt de focus in onze dienstverlening breder. Lees waarom we dit doen.

# 1: Het werk volledig uit handen nemen van klanten leidt tot de beste resultaten

Abbi neemt van begin tot eind het volledige werk uit handen van klanten, óók tijdens de implementatiefase. Anders dan bij andere aanbieders hoef je dus niet zelf chats te scripten en overzichtelijke dashboards te maken. Dit doen wij voor je! Het is ook helemaal niet logisch om zelf te doen, aangezien wij over alle kennis en ervaring beschikken. En laat dát nu net onze sleutel tot succes zijn! 

Het Abbi team bestaat uit een mix van specialisten in onder andere conversation design, systeemkoppelingen en onderzoek. Door het werk volledig uit handen te nemen, kunnen we onze expertise volledig toepassen. Bovendien kunnen we op basis van de tussentijds beschikbare data chats verder optimaliseren. Onze betrokkenheid is hoog, we komen proactief met ideeën en oplossingen en onderhouden intensief contact met klanten voor een goede afstemming.  

Wist je dat wij een 8.7 scoren op klanttevredenheid (klanttevredenheidsonderzoek december 2022)?

# 2: Laagdrempelige technologie waar klanten geen technische kennis voor nodig hebben

Wij geloven dat technologie eenvoudig toepasbaar moet zijn voor alle organisaties. Op deze manier blijft onze technologie laagdrempelig en hoef je als klant geen technische kennis in huis te hebben.

Bij welk type gesprekken kan jij automatiseren en slimmer communiceren?  

Of wil je meer weten over de hoe onze chatbot werkt?