State of Art laat klanten actief meedenken met Abbi’s flitspeilingen

State of Art gebruikt de flitspeiling om de nieuwe collectie bij klanten te toetsen. "Retailers kennen de voorkeuren van klanten meestal erg goed. Maar soms wil je een snelle check, een mening over iets wat nog niet ‘live’ is. Abbi's flitspeiling helpt ons met snelle en concrete klantinzichten. Super leerzaam en relevant.", alsdus René Repko, CEO a.i. bij State of Art.

Al meer dan 30 jaar is State of Art een gevestigde naam op het gebied van menswear. State of Art bedient de stijlbewuste man met eigentijdse en trendy collecties. Naast de reguliere State of Art collectie, wordt er op dit moment achter de schermen hard gewerkt aan labelling en branding variatie. 

Het maken van kleurkeuzes voor deze nieuwe lijn lijkt daarin eenvoudig, maar is cruciaal voor het doen slagen van een lijn. Om deze keuze te valideren, vroeg State of Art haar klanten om hierover mee te denken.  

In een chatdialoog kregen klanten via moodboards een impressie van mogelijke richtingen voor de nieuwe collectie te zien en konden zij hun voorkeuren aangeven. Ook mochten klanten meedenken over de juiste naam voor een premium collectie. Zo werd snel duidelijk welke richting State of Art klanten voor ogen hebben.

De nieuw verkregen inzichten hebben de designers van State of Art meegenomen in de verdere ontwikkeling van de premium collectie. Benieuwd naar het resultaat? De collectie ligt in het najaar/winter van 2022 in de winkel!

Lees meer over onze Abbi's flitspeilingen

Gerelateerde cases