Bewoners betrekken en activeren met chatdienst SMILE

Een chatdienst die de relatie tussen woningcorporaties en bewoners verbetert, dat klinkt goed toch? Chatdienst SMILE zorgt voor laagdrempelige en gepersonaliseerde chats op belangrijke momenten.

Bouwen aan persoonlijke relaties met bewoners

Bestaande communicatiemethoden met bewoners (denk aan vragenlijsten via email) zijn vaak saai, onaantrekkelijk en geven steeds lagere response rates. Chatbot SMILE zorgt voor laagdrempelig, persoonlijk en interactief contact met bewoners met automatische chatdialogen op maat. Met SMILE haal je niet alleen informatie van bewoners op, maar geef je bewoners óók iets terug, zoals informatie en advies op maat. SMILE kan ook zaken regelen voor bewoners, zoals het plannen van een afspraak. 

Door proactief contact vanuit de woningcorporaties voelen bewoners zich gezien en laat de woningcorporatie zien dat zij serieus omgaat met elke vraag of klacht. Hierdoor creëer je echte verbinding en bereik je hogere responses bij representatieve bewonersgroepen en niet enkel van de usual suspects. 

Neem contact op

Automatische chats als de sleutel tot persoonlijk contact met bewoners

Automatische chats zijn bij uitstek geschikt om gesprekken persoonlijk in te richten. De sleutel ligt bij slimme data-integratie: door bewonersdata uit de database van de organisatie op te halen, kan een chatbot respondenten persoonlijk aanspreken vanuit de juiste inhoud en context. De chatbot werkt vanuit vooraf opgezette regels en voorwaarden en kan gericht toewerken naar een bepaald doel. Nieuw opgehaalde gegevens van bewoners die worden verzameld in de chat worden direct wordt teruggestuurd naar de database, zodat de tegelijkertijd de database verrijkt wordt. 

Download de brochure

SMILE mobiele chat dialogen helpen je om:

  • bewoners proactief te betrekken bij vraagstukken rondom een wijk of woning.
  • laagdrempelig een representatieve groep bewoners te benaderen (niet enkel de usual suspects).
  • meer verbinding te creëren met bewonersgroepen.
  • op toegankelijke wijze informatie op te halen, bewoners te informeren, te adviseren en/of zaken voor hen te regelen.
  • beslissingen te nemen op basis van snelle en betrouwbare rapportages.
Probeer zelf een chat

Wil je aansluiten bij onze tevreden klanten?

Voordelen van SMILE

  • Geen technische kennis nodig: onze applicatie consultants en conversation designers ontwikkelen de chats
  • Onze jarenlange sectorkennis helpt jou om de beste dialogen te voeren
  • Uiterst persoonlijke benadering door slimme data-integratie: we verbinden de chatbot op veilige wijze met jouw CRM/ERP-systeem
  • Laagdrempelige en snelle methode om bewoners te betrekken
  • Volledig in de look & feel van jouw woningcorporatie

Met SMILE betrek én activeer je bewoners vroegtijdig bij een maatschappelijk thema, of het nu om verduurzaming, leefbaarheid of iets anders gaat. Daarnaast is SMILE ook de perfecte tool voor het meten en verbeteren van de klantbeleving rondom alle basis dienstverlening.

Neem contact op

Voorbeeld: leefbaarheid in wijken

SMILE haalt waardevolle inzichten rondom leefbaarheid op bij bewoners. Bovendien biedt SMILE de unieke kans om bewoners te betrekken en te activeren bij maatschappelijke opgaven. Bewoners kunnen hun mening geven, foto’s delen, zich opgeven voor bijeenkomsten of aanmelden als vrijwilliger. Woningcorporaties kunnen bovendien gericht informeren, bijvoorbeeld over hoe buurtgenoten aan te spreken, of met welke vragen of klachten bewoners wel of niet bij de woningcorporatie terecht kunnen. 

Voorbeeld: verduurzamen van woningen

Woningcorporaties weten precies hoe zij woningen (in fases) gasloos en CO2-neutraal moeten maken. Maar hoe zien bewoners verduurzaming in relatie tot wooncomfort en betaalbaarheid? SMILE haalt waardevolle inzichten bij bewoners voor je op. SMILE gaat bovendien verder dan enkel ‘ophalen’. Vaak is een gedragsaanpassing van bewoners nodig bij verduurzamingsopties. SMILE biedt de mogelijkheid om bewoners op maat te informeren en te adviseren bij wat ze zelf aan verduurzaming kunnen doen.   

Probeer zelf de chat over verduurzamen van woningen

Bundeling van expertise

SMILE is ontstaan in een samenwerking tussen Abbi en H3ROES. Abbi levert de technologische kennis en heeft jarenlange ervaring in het inrichten van succesvolle automatische chats. Heroes beschikt over jarenlange inhoudelijke sectorkennis in het betrekken van bewoners bij vraagstukken rond duurzaamheid en leefbaarheid.  De gebundelde expertise betekent perfect werkende persoonlijke chatdialogen tussen bewoners en woningcorporaties. 

Lees meer over onze werkwijze

Interessante artikelen