Wie is abbi?

abbi is een mobiele research oplossing die klant- of doelgroepdata op een zo leuk, makkelijk en aantrekkelijk mogelijke manier verzamelt met als doel een betere beleving die leidt tot betere beslissingen en effectievere marketing activatie.

abbi is mobiel

abbi (Automated Behavioral Business Intelligence) is een nieuw onafhankelijk data technology bedrijf dat onderzoek mogelijk maakt door slim gebruik te maken van alle mogelijkheden en voordelen die de mobiele technologie van vandaag te bieden heeft. abbi is ontwikkeld met de belangrijkste (data)bron als uitgangspunt: de mens, die via mobile hyperconnected is. Daarom is alles waar abbi voor staat gedreven door mobiele technologie waarbij de respondent centraal staat. abbi wil op basis hiervan niet alleen duurzame verbindingen aangaan met klanten op nationale en internationale schaal, maar ook met business partners die de komende decennia het verschil gaan maken.

abbi is fun

Traditioneel marktonderzoek is vaak saai, traag en geestdodend. abbi maakt als chatbot onderzoek leuk door deze irritaties weg te nemen en met toestemming en tegen beloning inzichten te verzamelen op een passieve manier en via korte chats met vragen en antwoordmogelijkheden die steeds verrassen. Respondenten chatten alsof zij met hun beste vriend(in) chatten.

abbi is snel en doelgericht op de momenten die ertoe doen

abbi werft en activeert insights communities door gebruik te maken van (push/sms/voice/whatsapp) messaging. Vervolgens verzamelt abbi haar data vanuit behavioral en conversational onderzoek. abbi observeert gedrag en vraagt als chatbot respondenten op basis hiervan op het juiste moment op de juiste plaats naar hun ervaringen en meningen. Deze data wordt realtime geanalyseerd en gevisualiseerd. Bovendien kan abbi heel snel specifieke doelgroepen selecteren zodat op ieder moment de juiste chats of relevante communicatie onder de juiste respondenten kunnen worden uitgezet en geactiveerd.

abbi is chat met de human touch

Mensen zijn onlosmakelijk verbonden met hun smartphone. Als je voortdurend in contact wilt zijn met je doelgroep is de smartphone dé plek en hét instrument waarmee je snel en makkelijk de allerbeste data kunt verzamelen waarmee je tot de beste inzichten en verbeteringen komt. En daarom doen wij dit op een manier die mensen gewend zijn: via chat. ‘abbi is at your audience‘s finger tips.’ Maar als een respondent er even niet uitkomt of specifieke vragen heeft, dan maakt de chatbot abbi plaats voor gewoon menselijk contact. Dat is chatten met een human touch.

abbi is continu in ontwikkeling

De laatste ontwikkelingen op mobiele research- en activatie technologie worden, gedreven door nationale en internationale marktbehoefte, aan abbi toegevoegd zodat zij zich continu verder ontwikkeld en daardoor steeds slimmer wordt.

Meer weten?

Neem contact op