Gebruik abbi via een app of web browser

abbi is mobiel en inzetbaar op verschillende manieren. Via de abbi app, via een browser oplossing of breng abbi 'inside' door integratie in een bestaande app of platform.

Gebruik je abbi het liefste via een app of de browser?
Via de abbi app.
Als wij een eigen abbi app aanbieden, hoe groot is de kans dat je die gaat gebruiken?
Die kans is 90%!
100%
90%
80%

Binnen insights communities heeft een app oplossing de voorkeur om vanuit een continue relatie research chats te activeren onder de deelnemers met behulp van hybrid messaging. Voor meer eenmalige onderzoeksvraagstukken biedt abbi ook een browser oplossing aan die het mogelijk maakt om ook vanaf een laptop of desktop met abbi the chatten. Mobiel kunnen respondenten via bijvoorbeeld een QR code worden geactiveerd om deel te nemen aan een chat. Bij de app oplossing kan worden gekozen voor ‘white label’ integratie van de chatbot en chatengine met een al bestaande app of voor gebruik van de abbi app, die is aan te passen aan je eigen branding. Net wat voor jouw organisatie het beste werkt. Ook kun je ervoor kiezen dat werving en registratie van de onderzoeks community plaatsvinden vanuit een gesloten omgeving op je eigen website of vanuit een link naar een landing page.

Via een link

Voor eenmalige onderzoeken kun je via abbi gebruik maken van een link vanaf een webpagina of vanut een e-mail, waar de chatvragen voor de respondenten klaar staan en direct beantwoord kunnen worden. De respondent hoeft geen app te installeren en is na het beantwoorden van de chat vragen direct klaar. Deze methode kan ook worden ingezet voor chatonderzoek op desktop of laptop.

Via een QR code

QR codes verbinden de online en de offline omgeving. Door het scannen van een QR code, wat met modernere smartphones steeds makkelijker is, komen respondenten direct bij een aantal chat vragen. QR codes kun je bijvoorbeeld ophangen bij de uitgang van winkels, bij grote evenementen, op een groot scherm plaatsen bij congressen om publiek te laten stemmen of elavueren of laten drukken in een magazine of op een factuur. Deze activatiemethode is met name geschikt voor werving van communityleden en voor activatie van locatiegericht eenmalig onderzoek onder respondenten.

Via de abbi app

Wanneer je dezelfde groep respondenten op regelmatige basis wilt benaderen vanuit een research community en je hebt zelf nog geen app, dan kun je dit eenvoudig doen met de abbi app. Deze is makkelijk te tunen in de look & feel van je eigen organisatie, maar de techniek achter de abbi app is altijd identiek. Je profiteert hiermee altijd van de nieuwste innovaties en updates die abbi op het gebied van mobiel chat onderzoek op continue basis doorvoert.

Binnen een reeds bestaande app of platform

Heeft je organisatie al een eigen app, dan kun je eenvoudig de abbi chat research oplossing hierin integreren vanuit een API oplossing. Dit maakt het mogelijk om binnen je eigen app omgeving of vanuit je eigen online platform de abbi chat engine en chatbot te gebruiken zodat je met behulp van de mobiele abbi technologie op een innovatieve manier real time feedback krijgt van je eigen klanten, leden en andere stakeholders op de momenten die ertoe doen. Passieve ‘behavioral’ triggers zoals bijvoorbeeld geolocatie gegevens en betaalgegevens kunnen immers gebruikt worden om chats te activeren.

  • abbi is makkelijk te integreren in je eigen bestaande app of online platform
  • abbi biedt onderzoeksoplossingen vanuit zowel eenmalige als continue respondenten
  • Met de abbi oplossingen profiteer je altijd van de nieuwste mobiele tech innovaties

Meer weten over de app, web of API oplossingen van abbi?

Neem contact op