Insights communities

abbi interacteert en co-creëert vanuit mobiele onderzoeks-communities met inwoners, consumenten, klanten, werknemers, supporters, donateurs, stakeholders, … teneinde hun betrokkenheid en loyaliteit te vergroten.

abbi helpt ook om nieuwe doelgroepen effectief te vinden, boeien en binden, altijd en overal. Het op een zo leuk, makkelijk en aantrekkelijk mogelijke manier verzamelen van relevante doelgroep data staat dus in alle opzichten centraal om organisaties te verbinden met hun publiek. Hierbij geldt dat een betrokken klant een loyale klant is. Dit betekent dat naast het verzamelen van klantinzichten om betere beslissingen te nemen, de insights communities ook direct bijdragen aan een beter bedrijfsresultaat. Belangrijke voorwaarde voor succes is wel dat de werving en beloning van de communities samen met onze opdrachtgevers plaatsvindt.

Weet wat er echt speelt onder je klanten, stakeholders of inwoners

Via abbi kun je op een innovatieve en eigentijdse manier de dialoog aangaan met je doelgroep en deze betrekken bij je merk, formule of stad. Zij voelen zich hierdoor betrokken en zijn intrinsiek bereid om mee te denken, te co-creëren, zeker wanneer je resultaten terugkoppelt en jouw publiek deelgenoot maakt van de resultaten en gevolgen van de input die zij hebben geleverd.

Je kunt uitkomsten gebruiken als onderbouwing van gekozen beleid.

abbi genereert realtime inzichten vanuit de doelgroep, die je direct kunt inzetten als onderbouwing van het beleid waarvoor je hebt gekozen. Maar wanneer de uitkomsten van de chat onderzoeken niet stroken met het gekozen beleid, geeft dit een valide ‘fact based’ reden om aanpassingen door te voeren.

Betrokken klanten worden loyaler

Onderzoek heeft aangetoond dat, wanneer klanten worden betrokken bij jouw merk of initiatieven, zij loyaler worden. Zij komen vaker terug en gaan meer besteden. Zij vinden het fijn dat hun mening wordt gehoord, waardoor zij ook meer waardering gaan krijgen voor je merk. Dit wel onder de voorwaarde van continue terugkoppeling van wat er met hun bijdrage gebeurt. Pas dan worden betrokken klanten ook echt loyale klanten.

Continu onderzoek dat dichtbij de leefwereld van de respondent staat

Door regelmatig kortere chat onderzoeken te doen met behulp van abbi wordt onderzoek effectiever, leuker en daardoor relevanter. Respondenten moeten niet meer 20 minuten de tijd nemen om een saaie, lange vragenlijst in te vullen, maar beantwoorden korte chat vragen op de momenten die hen het beste uitkomen. Tijdens lunch op het werk, in de trein, ‘s avonds voor het slapen gaan etc. Bovendien sluit deze methode veel beter aan bij de dagelijkse leefwereld van respondenten, waardoor ook de response onder jongeren veel beter is. Hierdoor worden de antwoorden betrouwbaarder en beter bruikbaar.

  • Een betrokken klant of doelgroep wordt loyaler
  • Periodiek onderzoek dat dichtbij dagelijks gedrag blijft, is effectiever dan incidenteel traditioneel onderzoek
  • Klant of doelgroep staan centraal, zo laat je zien dat zij er echt toe doen

Start een community

Neem contact op