Mobiel chat onderzoek

Door gebruik te maken van alle mogelijkheden die mobiele technologie te bieden heeft, activeert en versterkt abbi de verbinding met klant- en doelgroepen op basis van real-time dataverzameling die direct wordt vertaald naar waardevolle inzichten.

Welke sport(en) beoefen je?
Ik doe aan tennis, rugby, skiën, fitness en andere sport(en).
Top, dankjewel. Welke andere sport of sporten doe je nog meer?
Ik doe ook nog aan zaalvoetbal.
Tafeltennis
Zaalvoetbal
Squash

abbi doet dit door vanuit mobiele oplossingen, zoals geofencing, locatiegebonden gedrag van specifieke doelgroepen met toestemming en tegen beloning te volgen. Het 'waarom' achter dit gedrag achterhaalt abbi met locatie gebonden chats op het moment dat specifiek gedrag wordt gesignaleerd. Deze chats worden geactiveerd op basis van push berichten die zorg dragen voor een continue hoge respons. Dus weg met de saaie, lange en slecht getimede vragenlijsten, slechte respons en lange doorlooptijden. Met chat research van abbi heb je snel, simpel, op de juiste momenten en op een actuele manier altijd de beschikking over de gewenste inzichten van je doelgroep.

Vanuit gesignaleerd gedrag chat vragen uitsturen

Met toestemming van de respondenten, signaleert abbi waar mensen zich bevinden (locatie herkenning op basis van geofences). Op basis hiervan kunnen chat vragen worden uitgestuurd, die ingaan op het gedrag van respondenten. Hiermee kun je precies op het juiste moment de redenen achter vertoond gedrag veel makkelijker achterhalen.

Tal van verschillende chats

De korte chats worden weliswaar vooraf ingesteld, maar de respondent heeft steeds het gevoel te chatten met een vriend of vriendin, waardoor het niet voelt of er onderzoek wordt gedaan. abbi maakt onderzoek leuker, onder andere door vanuit chat te variëren met verschillende vraagsoorten, waaronder open vragen, gesloten vragen, sliders, uploaden van foto’s, beoordelen van video’s en swipen van voorkeuren. Op deze manier kun je steeds de vraag stellen, die tot de beste inzichten leidt.

Activatie vanuit hybrid messaging

De chat onderzoeken kunnen op verschillende manieren worden geactiveerd. Dit kan vanuit een e-mail, maar veel effectiever ook vanuit hybrid messaging. abbi signaleert of respondenten push notifications al dan niet hebben geblokkeerd. Wanneer dit het geval is, dan ontvangt men in plaats van een push message een SMS, waardoor gegarandeerd is dat de respondent daadwerkelijk wordt bereikt. Op deze manier bereikt abbi een dubbel zo hoge respons, in vergelijking met traditioneel onderzoek.

Alles gebeurt met toestemming van de respondent

Alle informatie die door respondenten aan abbi of haar klanten wordt verstrekt wordt vergaard met uitdrukkelijke toestemming van de betrokkenen. Hierover communiceert abbi duidelijk en transparant. Respondenten worden expliciet gewezen op hun privacy rechten.

  • Hogere respons door hybrid message activatie
  • Tevreden respondenten door makkelijke en leuke chats i.p.v. lange vragenlijsten
  • Inzichten op de momenten die er toe doen, door gedragsherkenning
  • Eenvoudig selecteren en activeren van de juiste doelgroep

Interesse in mobiel gedrags- en chatbased onderzoek?

Neem contact op

Wil je de mogelijkheden uitproberen?
Ja!