Conversation Engine

Research chats worden aangemaakt en gescript vanuit de conversation- of chat engine. Je bepaalt heel eenvoudig vooraf wie je, op welk moment en waar wilt gaan benaderen.

Wat is je functie binnen het bedrijf?
Andere management rol
Kies de 3 volgens jou grootste disrupties richting 2025.
'Blockchain', '3D/4D printing' en 'Veranderd betalen'
Blockchain
3D/4D printing
Veranderd betalen

Op een makkelijke en snelle manier worden chats klaargezet om verzonden te worden. Vooraf maakt abbi het mogelijk om te selecteren wie je wilt benaderen en op welk moment. Heel eenvoudig bereik je daarmee de doelgroep die je voor ogen hebt, op het moment dat het ertoe doet. Je kunt dit eenvoudig zelf doen, of overlaten aan abbi.

Benader de juiste respondenten op de juiste plaats op het juiste moment

Met de abbi conversation engine kun je eenvoudig zelf bepalen welke respondentgroepen je wanneer benadert met een aantal chatvragen. Zo kan het zijn dan doelgroep A ‘s avonds een chat onderzoek ontvangt op plaats X en doelgroep B de volgende ochtend op plaats Y. Activatie van de chats vindt plaats vanuit hybrid messaging

Eenvoudig doelgroepen selecteren op basis van eerdere chats

abbi onderzoekt contextueel, doordat de abbi conversation engine de chats opslaat als afzonderlijke events in de abbi database. Zo kunnen respondenten later opnieuw worden benaderd op basis van gegeven antwoorden uit eerdere chats op momenten die ertoe doen. De chats worden hiermee persoonlijker en daardoor relevanter.

Simpel de gewenste “routing” in de chat onderzoeken aanbrengen

Vooraf kun je in de abbi conversation engine de scripting en routing vastleggen. Gebaseerd op de antwoorden die worden gegeven kan de ene respondent andere chat vragen voorgeschoteld krijgen dan de andere. Hierdoor wordt chat onderzoek persoonlijker en relevanter, omdat het inspeelt op datgene wat er bij de respondent speelt.

Zelf makkelijk verschillende vraagsoorten aanmaken

In de abbi conversation engine kun je op een eenvoudige manier veel verschillende vraagsoorten aanmaken. Open en gesloten vragen, prioriteiten aanbrengen, sliders etc. Afhankelijk van jouw organisatie kun je dit makkelijk zelf doen in de conversation engine, of wanneer je er nog niet klaar voor bent dan doet abbi dit voor je. De excellente user experience (UX) van de conversation engine maakt dat dit zelfs voor een leek makkelijk is.

  • Respondenten worden persoonlijker en vanuit relevantie benaderd
  • Extreem makkelijke scripting en doelgroepselectie door een excellente UX
  • Grote flexibiliteit en gedifferentieerde doelgroepbenadering vanuit chat historie

Interesse in de conversation engine van abbi insights?

Start het gesprek!

Een indruk krijgen van wat abbi kan?