abbi wordt steeds slimmer

abbi is volop in ontwikkeling. Mobiele onderzoeksmethoden worden in een rap tempo uitgebreid, vraagsoorten worden toegevoegd en de nieuwste digitale ontwikkelingen worden ingezet voor abbi.

Continue ontwikkeling vanuit marktbehoefte bepaalt de innovatieroadmap van abbi. Daar staat, naarmate abbi meer data verzamelt en integreert, ook machine learning prominent op. abbi wordt dus steeds slimmer met als doel om organisaties niet alleen te helpen met het begrijpen van gedrag, maar ook met het anticiperen op gedrag, zodat zij effectiever en relevanter kunnen segmenteren en personaliseren.

abbi roadmap

Mobile tracking

De smartphone is in korte tijd een verlengde van onszelf geworden en we spenderen meer tijd dan ooit op onze mobiel. Dit gebeurt ook steeds vaker met als doel om te oriënteren, overwegen en shoppen. abbi gaat dit mobiele gedrag vanuit ‘passive tracking’, uiteraard met toestemming van de respondent, in kaart brengen. Gecombineerd met geolocatie herkenning slaat abbi dan de brug tussen online en offline gedrag, waardoor organisaties effectiever kunnen segmenteren en personaliseren in de customer journey.

RCS / WhatsApp

Op het gebied van het activeren van respondenten kennen we nu e-mail, push notifications en SMS. Maar een nieuwe, nog effectievere vorm dient zich aan: RCS. Dit staat voor Rich Communication Services en is de opvolger van SMS. Het grote voordeel van RCS is dat het mogelijk is om zogenaamde “rich content” met berichten mee te sturen, zoals dat nu ook al kan met WhatsApp, maar dan met de garantie dat het bericht altijd aankomt doordat gebryuik wordt gemaakt van de telecom netwerken. abbi volgt deze ontwikkeling op de voet en naar verwachting kan RCS medio 2019 ook voor jouw organisatie worden ingezet. Tegelijkertijd wordt WhatsApp open gesteld voor zakelijke communicatie. Ook dit biedt nieuwe mogelijkheden voor mobiele activatie van respondenten. abbi maakt gebruik van alle vormen van mobile messaging en past die vorm toe die het beste aansluit bij de klantbehoefte.

Machine learning

Hoe meer data er wordt verzameld, hoe slimmer abbi en daarmee jouw organisatie wordt. Met machine learning leer je sneller meer over je beoogde doelgroep en weet je beter welke keuzes en beslissingen je voor wie moet maken. Hierbij draait het om continue verrijking van klantprofielen en attributie modelling, waardoor het doel van marktonderzoek steeds meer verschuift van begrijpen naar voorspellen, anticiperen en beïnvloeden.

Voice

abbi blijft continu innoveren, ook voor wat betreft de manieren om respondenten te bereiken en activeren. Het is al mogelijk om dit te doen met voice berichten, die je kunt laten inspreken door bijvoorbeeld de CEO van je bedrijf, de burgemeester van je gemeente of door een bekende Nederlander. Hoge respons en een betere user experience zijn gegarandeerd.

  • Door het partnership met CM.com loopt abbi en dus ook jouw organisatie steeds voorop in mobiele ontwikkelingen
  • abbi combineert op een menselijke manier passieve en actieve data verzameling
  • Doordat abbi steeds slimmer wordt, verschuift de toegevoegde van begrijpen naar voorspellen van het gedrag van jouw doelgroep

Meer weten over de abbi roadmap?

Neem contact op

Meedenken over abbi's volgende stap?