abbi Insights & Activation Platform

Om je doelgroep optimaal te bereiken wordt alle chat en profiel data opgeslagen in 1 database om van daaruit met behulp van mobile messaging de juiste segmenten 'fact based' te activeren voor vervolgonderzoek of voor relevante persoonlijke communicatie.

Hoi, ik heb een paar vragen aan je over onze binnenstad. Doe je mee? abbi 48 minuten geleden Hoi, leegstand in de stad lijkt voor jou een groot probleem. Mag ik meer weten? abbi 36 minuten geleden 16 oktober: Inspraakavond 'Leegstand in de stad'. Aanmelden? abbi 24 minuten geleden

Hierbij worden meerdere methoden naast elkaar ingezet om mobiel chat onderzoek te activeren: via e-mail, push notificaties vanuit de app, SMS, Voice en WhatsApp. Op deze manier zorgt abbi voor een optimale respons en conversie op de chat onderzoeken die worden uitgezet. Respondenten in de klantencommunities, inwonercommunities, studentencommunities, werknemerscommunities, .... worden immers altijd bereikt met relevante 'fact based' berichten. Uiteraard activeert abbi enkel met hun toestemming. Wanneer er vervolgens ook andere databronnen worden gekoppeld aan de profiel- en chatdata, teneinde de doelgroepprofielen verder te verrijken, wordt de marketing activatie op basis van personalisatie nog effectiever! Dit alles wordt mogelijk gemaakt in het abbi Insights & Activation Platform.

abbi insights and activation platform

abbi insights and activation platform

Hybrid messaging

abbi activeert respondenten met behulp van hybrid push messaging. Wanneer respondenten push notifications toestaan, dan ontvangen zij van abbi een push message wanneer er een nieuwe chat klaar staat. Door op de push message te klikken, komen zij direct terecht in hun nieuwste chat en kunnen zij starten met het beantwoorden van de chat vragen. Wanneer een respondent geen push berichten toestaat, dan krijgt hij of zij automatisch een SMS bericht met een link naar de chat. Snel, simpel en effectief.

E-mail

abbi biedt ook nog steeds de mogelijkheid om respondenten te benaderen via mail. Het voordeel hiervan is dat het een relatief goedkope manier is om de doelgroep te benaderen. De openingsratio en daarmee de response op de chats is echter wel een stuk lager.

SMS

De meest effectieve vorm om een doelgroep te bereiken en activeren is via SMS. Immers iedereen heeft een berichten button op zijn smartphone staan en een SMS komt altijd aan. De respons is hierdoor gemiddeld twee keer zo hoog dan bij onderzoek via een e-mail link.

Voice

abbi blijft continu innoveren, ook voor wat betreft de manieren om respondenten te bereiken en activeren. Het is al mogelijk om dit te doen met voice berichten, die je kunt laten inspreken door bijvoorbeeld de CEO van je bedrijf, de burgemeester van je gemeente of door een bekende Nederlander. Hoge respons en een betere user experience zijn gegarandeerd.

  • Keuze uit verschillende activatie methodes, die in combinatie worden ingezet
  • Profielen en chat antwoorden zijn de basis voor relevante fact-based segmentatie en activatie
  • Door de samenwerking met CM.com profiteert abbi altijd als eerste van de nieuwste mobiele tech innovaties

Meer weten over het abbi Insights & Activation platform?

Push here