Over abbi insights

abbi insights BV is een nieuw innovatief data technology bedrijf dat, in partnership met CM.com, is opgericht door Marco Wolters, die kan bogen op 20 jaar ervaring in marktonderzoek en global business development.

Welke sport(en) beoefen je?
Ik doe aan tennis, rugby, skiën, fitness en andere sport(en).
Top, dankjewel. Welke andere sport of sporten doe je nog meer?
Ik doe ook nog aan zaalvoetbal.
Tafeltennis
Zaalvoetbal
Squash

abbi wordt ontwikkeld met de belangrijkste (data)bron als uitgangspunt: de mens, die via mobile hyperconnected is. Het op een zo leuk, makkelijk en aantrekkelijk mogelijke manier verzamelen van relevante klantdata of data van andere stakeholders staat in alle opzichten centraal.

Door continu vanuit marktbehoefte te ontwikkelen en daarbij gebruik te maken van alle mogelijkheden die mobiele technologie te bieden heeft, activeert en versterkt abbi de verbinding met doelgroepen op basis van waardevolle inzichten die realtime worden gevisualiseerd.

abbi doet dit door vanuit mobiele oplossingen conversational & behavioral research te combineren. Gedrag van specifieke klant- en doelgroepen wordt met toestemming en tegen beloning gevolgd. Het ‘waarom’ achter dit gedrag achterhaalt abbi met korte locatie gebonden chats op het moment dat specifiek gedrag wordt gesignaleerd. Deze chats worden geactiveerd door uitnodigende push berichten die zorg dragen voor een continue hoge respons.

abbi interacteert en co-creëert vanuit mobiele onderzoeks-communities met inwoners, consumenten, klanten, werknemers, supporters, donateurs, stakeholders, … teneinde hun betrokkenheid en loyaliteit te vergroten. abbi helpt ook om nieuwe doelgroepen effectief te vinden, boeien en binden; altijd en overal!

CM
Conneqt
Tribe Company
Uitgeverij De Bode
Wittemeer
Gemeente Breda
Het Vergeten Kind
CIBAP
Brabantse Delta
Stedelijk Gymnasium Breda
Thuiswinkel.org
Medifit Fysiotherapie
VNO NCW

Marco Wolters

Managing Director/Founder abbi insights

Eigenlijk is verbazing de grondlegger van abbi insights. Verbazing dat mobiele technologie nog zo weining effectief wordt benut in marktonderzoek. De klantrelatie van de toekomst is immers mobiel. En verbazing dat het vaak lastig is voor opdrachtgevers om de echte toegevoegde waarde te zien van marktonderzoek. Met abbi sluiten wij marktonderzoek veel meer aan op het dagelijks gedrag van de respondent en vertalen wij onderzoeksuitkomsten uit bijvoorbeeld een klantenpanel direct naar relevante gepersonaliseerde mobiele berichten voor de respondent. Mits hij of zij daarvoor open staat uiteraard. Door continu te innoveren vanuit alle mogelijkheden die mobiele technologie te bieden heeft, vergroot abbi de toegevoegde waarde van marktonderzoek. Cruciaal voor de ontwikkeling van abbi als Insights & Activation platfom is dat de marktbehoefte hierbij leidend is. Daarom blijven wij onze nieuwe features continu testen met launching klanten in diverse sectoren, zoals Shopping Tomorow, de gemeente Breda, Hypotrust en de Stichting Het Vergeten Kind.

Gilbert Gooijers

Managing Director/Owner CM.com

Wij geloven dat organisaties die de beste inzichten hebben in het gedrag en de beweegredenen van hun doelgroep succesvoller zijn en dat die inzichten verkregen worden als je continu met je doelgroep in verbinding staat, door de gehele customer journey heen. Om dat effectief te bereiken is het zaak om zo dicht mogelijk bij de normale leefwereld van de respondent te blijven en om zoveel mogelijk drempels te verwijderen. Als je voortdurend in contact wilt staan met je doelgroep is de smartphone het instrument waarmee je snel en makkelijk de allerbeste data kunt verzamelen. abbi wil het daarom voor klanten zo makkelijk, laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk maken om gedragsdata en feedback vanaf hun mobiel te delen.

Joris van der Waart

Marketeer

Traditioneel marktonderzoek is vaak tijdrovend en traag. Daarbij bereik je respondenten nooit op het juiste moment of op de juiste plek. Marktonderzoek werkt vertragend in plaats van stimulerend.

Voor respondenten is het al niet veel beter. Het invullen van ellenlange vragenlijsten is dodelijk saai en neemt veel tijd in beslag. Er is geen duidelijke ‘whats in it for me’ en het verzoek om aan een onderzoek deel te nemen komt op een moment dat je er niet op zit te wachten.

Gelukkig is er nu abbi. abbi neemt de smartphone als vertrekpunt en maakt gebruik van de laatste mobiele technologie. Hierdoor ben je in staat om op een makkelijke en vooral aantrekkelijke manier onder de huid van je klant te kruipen. Met abbi is het kinderlijk eenvoudig om via chat snel (realtime) inzicht in te krijgen in de gewoonten, overtuigingen, routines en onvervulde behoeften van je klanten of om feedback op ideeën, producten en ervaringen te ontvangen.

De allerbeste inzichten, verkregen op de leukste en makkelijkste manier. abbi maakt het mogelijk.

Adriaan Snoeren

UX Consultant

abbi is inmiddels tot leven gekomen. Van een concept tot bijna ons beste maatje. abbi praat met haar respondenten alsof je met een echt persoon aan het chatten bent. Die ervaring is waar het ons als UX en tech team om te doen is. We gaan abbi ook steeds leuker en slimmer maken. De abbi app stelt de respondent slim vragen waar op een hele eenvoudige, leuke en snelle manier op gereageerd kan worden. Met multiple-choice, sliders, swipen, draggen en droppen. Het is echt fun om aan de korte chats deel te nemen. abbi laat zelfs met leuke gezichtsuitdrukkingen zien wat ze van bepaalde antwoorden vindt! Paradepaardje voor de klant experience is de conversation engine. Hierin kan met een logische interface een abbi chat in elkaar worden gesleuteld. Kies een type vraag en antwoord, bepaal zelf hoe lang abbi ‘Aan het typen…’ is en of ze een verschrikt of misschien zelfs geheim gezicht opzet. Ook de routing is volledig flexibel en de real-time inzichten zijn met een enkele klik te bereiken. Met slimme triggers kun je segmenten van de community benaderen met chats op de door jou gekozen momenten. Wij bouwen door aan abbi om de ervaring constant te verbeteren, voor zowel de respondent als jou als klant!

Robert Rooderkerk

Member of Academic Advisory Board - Associate Professor, Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.

Met respondenten chatten via hun smartphone leidt niet alleen tot snellere data, maar ook betere data. Win-win kansen die nog zelden worden gegrepen. Door chat technologie in te zetten op het ‘moment that matters’ introduceert abbi insights marktonderzoek voor vandaag en morgen.

Ine Polak

Client Solution Manager abbi insights

abbi gaat terug naar de kern van marktonderzoek, maar vanuit de technologie van nu. Die kern zit hem volgens mij in het zoeken van verbinding met je doelgroepen en achterban, naar hen te luisteren en te acteren op wat er onder hen leeft. Alleen dan blijf je relevant! Maar hoe vind je deze verbinding? Iedereen is tegenwoordig drukbezet en heeft nauwelijks tijd, laat staan zin, om mee te doen met lange, saaie vragenlijsten, die vaak ook nog eens voor iemand anders bedoeld lijken te zijn. abbi helpt je deze verbinding te vinden door dit sentiment om te draaien. abbi maakt marktonderzoek weer fun door middel van korte chats met een persoonlijke touch, die je waar en wanneer je maar wilt via je mobiel kunt invullen. Eenvoudig en snel! En je krijgt als respondent ook direct te zien wat andere mensen van het onderwerp vinden. Zo voelen zij zich echt betrokken! Ook in onze producten en dienstverlening stellen we eenvoud, flexibiliteit en een persoonlijke touch centraal. Onze conversation engine maakt het supereenvoudig je eigen chats te scripten en uit te sturen onder jouw doelgroep(en), waarbij je zelf gemakkelijk relevante selecties maakt. Hierbij heb je real-time inzicht in de resultaten. Weken)lang wachten op resultaten behoort dus tot het verleden! Wil je liever niet zelf achter het stuur zittten, maar gebruik maken van de uitgebreide onderzoeksexpertise die abbi in huis heeft? Ook dat is mogelijk. En als kers op de taart biedt abbi de unieke mogelijkheid om onderzoeksresultaten direct te vertalen in gerichte communicatie naar je doelgroepen. De ROI van je onderzoek wordt daarmee direct meetbaar. Weg met de onderzoeksrapporten die in een lade stof liggen te happen!

Onze overtuiging en het abbi team

Het abbi idee en business concept is bedacht en ontwikkeld door Marco Wolters, in partnership met CM.com. Marco en CM zijn verbonden door 20 jaar ervaring in marktonderzoek, mobile technology en ondernemerschap. Het idee om te starten met abbi komt voort uit verbazing. Verbazing omdat het verzamelen van klantinzichten vaak nog erg inefficiënt, traag, overbodig en saai is en verbazing omdat er te vaak nog zo weinig actiegericht gebruik wordt gemaakt van klant- en doelgroepinzichten, terwijl die cruciaal zijn om een duurzaam bestaansrecht te hebben.

Die twee redenen hangen sterk samen. Onze overtuiging is dat doelgroepen en organisaties nader tot elkaar worden gebracht wanneer efficient en slim gebruik wordt gemaakt van alle mogelijkheden die de mobiele technologie te bieden heeft en de respondent als mens wordt gezien en niet als respondent. Wanneer je continu in verbinding staat met je doelgroep en zo dicht mogelijk bij hun dagelijkse mobiele gedrag blijft, ontstaan de beste inzichten. Daarbij is het zaak om dataverzameling zo leuk, makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken.

Om dat te realiseren denken wij uitsluitend in oplossingen en kansen. Maar wij kunnen dit niet zonder sterke internationale Tech partner. Onze overtuiging is immers dat de toekomst van marktonderzoek in de handen van tech bedrijven ligt. Met CM hebben wij deze partner, met een sterk team van front- en backend developers, gevonden. Gilbert Gooijers, founder van CM, werkt vanuit de overtuiging dat alleen vanuit een passie voor innovatie en technologie mogelijkheden voor bedrijven worden gecreëerd om hun doelgroepen te bereiken die eerder niet haalbaar leken. Maar uiteraard blijft de kwaliteit van de data en de inzichten cruciaal bij het maken van de juiste keuzes.

Daartoe hebben wij ons team verstrekt met statistici en data analisten, die verantwoordelijk zijn voor hoogwaardige kwaliteit van de uitkomsten van zowel de beschrijvende inzichten als de voorspellingsmodellen, onder andere vanuit data integratie en attributie modelling. Voor klantprojecten beschikken wij over een pool van ervaren projectmanagers. Wij geloven wij in ‘end to end’ support vanuit projectmanagement met verantwoordelijkheid voor het gehele onderzoekstraject.

Zowel Marco Wolters als Gilbert Gooijers zijn tevens veelgevraagde sprekers op toekomstgeoriënteerde congressen en seminars.

Tarieven

abbi start altijd bij de klantbehoefte en bepaalt van hieruit in overleg welke onderdelen van de abbi oplossing worden ingezet om de de juiste data en/of inzichten te komen. Denk hierbij aan eenmalig of continu onderzoek, een ‘in app’ oplossing vanuit een API of onderzoek via de abbi research app, zelf de vragen invoeren in de abbi chat-engine en de data integreren/analyseren/activeren vanuit het abbi insights & activatie platform of dit door abbi laten doen. Dit is bepalend voor de prijsstelling die uiteen wordt gezet in een uitgewerkt maatwerk voorstel.

Neem contact op voor een, op maat gemaakt, voorstel

Klik hier