The Streamers

Enorme respons door 'in het moment' razendsnel feedback op te halen in de juiste tone of voice!

Chatonderzoek en flitspeilingen

Philine Toet, Data en Marketing specialist Tribe Company

Met The Streamers wilden we Nederland trakteren op een leuke avond. Natuurlijk waren we ook benieuwd of dit ons ook daadwerkelijk was gelukt. We wilden een enquête die paste bij het evenement. Zo kwamen we terecht bij Abbi, waar we volledig onze eigen huisstijl en tone of voice konden aanhouden om antwoord te krijgen op onze vragen. De hoge response rate laat zien dat de chat ook goed in de smaak is gevallen bij de bezoekers!

Tribe Company, een full-service entertainment bedrijf, heeft tijdens de lockdown periode miljoenen Nederlanders getrakteerd op drie muzikale avonden met The Streamers. Na afloop van elke livestream kregen kijkers een e-mail met de vraag hun ervaringen te delen. Met behulp van Abbi's chatsurvey keek bandmanager Frank Lammers samen met bezoekers terug op het muziekoptreden en werd feedback voor vervolgedities verzameld. Evalueren, profielen verrijken en opt-ins verzamelen voor vervolgcommunicatie is zo niet alleen snel en effectief voor Tribe Company, maar daarnaast ook een leuke en persoonlijke ervaring voor de kijkers!

Binnen enkele dagen na afloop van de livestreams gaven meer dan 50.000 mensen hun mening over The Streamers. Een enorm bereik! Door deze snelle manier van dataverzameling is de informatie direct gebruikt voor vervolgedities van The Streamers. Bovendien leverde dit waardevolle profieldata op om in de toekomst nóg relevanter en gepersonaliseerd te communiceren met bezoekers op basis van hun interesses en (muziek)voorkeuren. 

Gerelateerde cases