Warme bruintinten, klassiek blauw of tijdloos grijs?

State of Art laat haar klanten actief meedenken over de samenstelling van een nieuwe Premium collectie.

Chatonderzoek en flitspeilingen

René Repko, CEO a.i. bij State of Art

"Start with the customer” zei Jeff Bezos ooit. Meestal kennen retailers de voorkeuren van klanten erg goed. Die merken ze dagelijks on- & offline. Maar soms wil je een snelle check, een mening over iets wat je van plan bent, wat nog niet ‘live’ is. Abbi hielp ons met snelle en concrete inzichten. Super leerzaam en relevant.

Al meer dan 30 jaar is State of Art een gevestigde naam op het gebied van menswear. Met collecties die zich kenmerken door hedendaagse, karakteristieke looks met originele, trendy details en gemaakt van kwaliteitsstoffen bedienen zij de stijlbewuste man. Naast de reguliere State of Art collectie, wordt er op dit moment achter de schermen hard gewerkt aan labelling en branding variatie. 

Het maken van kleurkeuzes voor deze nieuwe lijn lijkt daarin eenvoudig, maar is cruciaal voor het doen slagen van een lijn. Om deze keuze te valideren, vroeg State of Art haar klanten om hierover mee te denken. In een chatdialoog kregen klanten via moodboards een impressie van mogelijke richtingen voor de nieuwe collectie te zien en konden zij hun voorkeuren aangeven. Ook mochten klanten meedenken over de juiste naam voor een premium collectie. Zo werd snel duidelijk welke richting State of Art klanten voor ogen hebben.

Met de inzichten uit deze pre-test zijn de designers van State of Art aan de slag gegaan met de verdere ontwikkeling van de premium collectie. Die collectie laat nog even op zich wachten, autumn/winter 2022 ligt die in de winkel.

Gerelateerde cases