Be conversational!

Hi, ik ben Abbi. Ik help je graag om de wereld door de ogen van jouw publiek te zien, zodat je een sterke band met hen kunt opbouwen. Daartoe maak ik gebruik van alle mogelijkheden die slimme mobiele technologie biedt, op een manier die toegankelijk is en uitnodigt tot een interactieve chatdialoog. Dit maakt wat ik doe heel geschikt voor vernieuwend customer experience (CX) onderzoek, conversational marketing én het optimaliseren van klantcontactprocessen.

Succesvolle organisaties zijn continu in dialoog met hun publiek

Wij geloven dat echte verbinding met je doelgroep tot stand komt door op het juiste moment op de juiste manier in dialoog te zijn over het juiste gespreksonderwerp. Gepersonaliseerde digitale dienstverlening heeft daarom de toekomst. 

Met mobiele chattechnologie gaat Abbi de dialoog aan met jouw doelgroep, in de look & feel van jouw organisatie. Daarbij gaan we verder dan alleen bevragen. Abbi maakt gesprekken persoonlijk met slimme integratie van data uit bestaande klantsystemen waardoor Abbi direct relevante informatie biedt of jouw doelgroep aanzet tot actie. Abbi kan daardoor in één onafgebroken chat klantfeedback ophalen, afspraken plannen, klachten afhandelen en bestellingen initiëren en afronden. 

Dit maakt Abbi een slimme, vernieuwende voorloper op het gebied van ‘conversational commerce’, een manier om effectief klantinzichten te verzamelen, klantenservice te optimaliseren, je doelgroep te activeren en conversie te verhogen.

Abbi op RTL Z

Start jij ook de dialoog met Abbi?