Automatische feedback

Als organisatie wil je structureel grip hebben op de ervaringen van jouw klanten in alle stappen van de klantreis. Doel is dan om processen structureel te kunnen verbeteren, maar nog belangrijker: om direct te kunnen inspelen op reacties van klanten, ook als deze minder positief zijn. In de praktijk gebeurt dit nog te weinig en dat is een gemiste kans..

Met Abbi zorg je ervoor dat jij jouw klanten om feedback vraagt op momenten dat de beleving vers in het geheugen staat. Dat doen we door een slimme koppeling te maken met de ERP of CRM systemen waar jouw organisatie mee werkt. Chatsurveys worden zo automatisch verzonden vanuit triggers die in jouw customer journey relevant zijn. En de verzamelde data? Die stroomt automatisch weer terug in jouw systemen, of wordt ingeladen in een interactief dashboard. 

Maar Abbi gaat nog een stap verder. Samen ontwikkelen we een chatscript dat perfect aansluit bij de doelstellingen waar jouw organisatie op stuurt en jouw klanten een persoonlijke beleving biedt. Zo persoonlijk dat reacties veelal direct in de chat kunnen worden opgevolgd. Met relevante informatie of zelfs een commercieel aanbod. Lukt dat niet en/of vraagt een reactie een persoonlijke opvolging? Dan zorgt Abbi er via automatische workflows voor dat deze melding terecht komt bij de klantenservice. 

Gerelateerde cases

Meer weten?

Bel of mail dan met Ine Polak. Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

+31 (0)76 2013100