Conversational commerce

Abbi helpt met het opzetten en lanceren van vernieuwende mobiele conversational marketing campagnes met de volgende doelen:

  • Leadgeneratie
  • Profielverrijking
  • Win back acties / after sales campagnes
  • Customer feedback als basis voor up- en cross sell
  • Conversie verhogen

De chatbot van Abbi stelt organisaties in staat om de dialoog met hun doelgroep aan te gaan, waarbij alle mogelijkheden van mobiele technologie worden ingezet. Zo integreert Abbi onder andere iDEAL betalingen, webshops en kaartverkoop in de chatgesprekken. Abbi optimaliseert daarmee de volledige mobiele klantreis, waarbij organisaties op diverse contactpunten de dialoog kunnen aangaan, maar Abbi kan ook focussen op specifieke onderdelen, net wat je wilt.

Diergaarde Blijdorp

Abbi en Diergaarde Blijdorp sloegen de handen ineen voor de Blijdorpert campagne. In Coronatijd had Blijdorp de uitdaging dat zij lange tijd gesloten was of maar heel beperkt bezoek mocht ontvangen. 

Het resultaat

De combinatie van steunmogelijkheden, het verrijken van de CRM database en de mogelijkheid om alles in één chatdialoog af te handelen, maakt de Blijdorpert campagne veel succesvoller dan outdoorcampagnes die voorheen werden ingezet. De gemakkelijke manier om de dialoog op te starten en fans te vragen te doneren is daarom ook doorgetrokken naar online, socials en plekken in de Diergaarde zelf. 

Rob Beltman

Marketing Manager Diergaarde Blijdorp 

Waar wij naar zochten was een manier om iedereen die Blijdorp een warm hart toedraagt toch te activeren en te vragen om steun, op drie manieren: een directe donatie doen, een t-shirt kopen of abonnementhouder worden. Abbi heeft voor Blijdorp een outdoorcampagne opgezet met een QR-code en een mooie chatdialoog, waarin Blijdorp ook de mogelijkheden kon toelichten in een video. In deze chatdialoog konden mensen hun steun direct afhandelen, wat met iedere andere methode niet mogelijk was geweest. Dit heeft de campagne zeer succesvol gemaakt.

De voordelen van de mobiele journey van Abbi

  • Abbi chats bieden de beste klantbeleving in de hele mobiele klantreis
  • Abbi chatdialogen leiden tot de beste conversie, omdat zij op het juiste moment, met de juiste methode op de juiste plaats relevant zijn
  • Abbi biedt de mogelijkheid om transacties direct in één chatdialoog af te handelen

Meer weten?

Bel of mail dan met Ine Polak. Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

+31 (0)76 2013100