Abbi laat data voor je spreken

Slimme dialogen dankzij data-integratie in klantenservice

Persoonlijke chatgesprekken versterken de binding met jouw doelgroep. Abbi daagt bedrijven dan ook uit zo ‘conversational’ mogelijk te zijn. Vraag en luister, maar gebruik vooral ook wat je weet om relevanter te zijn in iedere digitale interactie. Dat is waar Abbi voor staat en waarin wij onszelf voortdurend uitdagen.

Inmiddels is duidelijk dat een gesprek met een chatbot als klantcontactkanaal voor veel mensen prettiger is dan bellen of mailen met een bedrijf. Ten minste…….als de digitale gesprekken persoonlijk, inhoudelijk relevant, goed getimed en gemakkelijk zijn. Tijd en aandacht zijn namelijk schaars, gemak dient de mens en niemand wil de dingen die je als organisatie al behoort te weten nog eens moeten herhalen.

Gepersonaliseerde digitale dienstverlening heeft dus de toekomst. De tijd van reactief vragen beantwoorden is voorbij. Abbi maakt op vernieuwende wijze slimme, proactieve dialogen mogelijk, waarin de juiste beschikbare klantkennis wordt benut. Zo laat Abbi data voor jouw organisatie spreken.

Een chatbot die doorpakt

Er zijn inmiddels veel verschillende chatoplossingen op de markt. Vaak zijn ze gericht op het opvangen en achterhalen van de klantvraag, om vervolgens zodra er echt iets geregeld moet worden, door te verwijzen. Abbi onderscheidt zich doordat het startpunt voor een dialoog met (potentiele) klanten altijd een specifiek event is. Er gebeurt met andere woorden iets in de relatie met de klant, waar we relevant en met alle beschikbare kennis in CRM en ERP systemen, op in willen gaan spelen. Met als doel het ook echt te regelen voor de klant, van het doorgeven van wijzigingen tot het uitvoeren van betalingen.

Als voorbeeld nemen we het verzoek tot wijziging van een afspraak. Een normale chatbot zou dit contact hooguit routeren naar een ander (vaak duurder en minder direct) kanaal. Maar Abbi kan zorgen dat alle bekende gegevens van de klant en de afspraak worden benut, in één moeiteloze dialoog tussen mens en machine.

Chat oude stijl

Chat Abbi style

... en ervaar nu de chat Abbi style!

De Abbi chatbot gaat dus door waar anderen stoppen of doorverbinden. We helpen vanuit een event een geautomatiseerde intelligente persoonlijke dialoog te voeren, gebruikmakend van directe respons en reeds opgeslagen klantgegevens. Daarmee is Abbi actief aan de rechterkant van onderstaande diabolo en direct gericht op de oplossing van klantvragen en zelfs het afhandelen van transacties. 

Kostenbeparingen

Abbi helpt op deze manier organisaties niet alleen om de binding met hun publiek te versterken vanuit een geweldige klantbeleving, maar ook om kosten te besparen. Het doorverwijzen vanuit een chatbot naar een website, persoonlijke chat of zelfs telefonische klantenservice is immers kostbaar en leidt bij commerciële processen ook vaak tot afhaak-gedrag. De terugverdientijd van een datagedreven, event-automated chatbot op één enkel proces is daarmee al snel korter dan een jaar! Een bijkomend voordeel is dat alle investeringen in de digitale klantgesprekken ten behoeve van klantcontact, klantactivatie en klantfeedback vanuit één budget gedaan kunnen worden. 

Dus waar wacht je nog op? Be Conversational!

Gerelateerde cases

Meer weten?

Bel of mail dan met Marco Wolters. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

+31 (0)76 2013100