Een chatdienst die de relatie tussen woningcorporaties en (potentiële) huurders verbetert. Met de automatische chats van Abbi kan het. Als woningcorporatie voer je persoonlijke chatgesprekken waardoor bewoners zich gezien én gehoord voelen. Ook laat je zien dat je serieus omgaat met elke vraag of klacht.
Goede communicatie is essentieel in het bouwen van een goede relatie met huurders. Bestaande communicatiemethoden, zoals vragenlijsten via email, zijn vaak saai, onaantrekkelijk en geven steeds lagere response rates. Automatische chats zijn persoonlijk en interactief, creëren verbinding en hoge responses. Met hulp van jouw input richt Abbi de chats in en kun je feedback ophalen, bewoners proactief informeren en adviseren en zaken voor hen regelen, zoals het inplannen van afspraken. Zónder dat er een medewerker aan te pas komt.
Automatische chats bieden de unieke kans om bewoners vroegtijdig te betrekken en te activeren bij maatschappelijke opgaven, zoals verduurzaming, leefbaarheid, doorstroming van senioren of iets anders. Huurders kunnen hun mening geven, foto’s delen, zich opgeven voor bijeenkomsten of aanmelden als vrijwilliger. De chats gaan veel verder dan enkel informatie ‘ophalen’. Je kunt huurders bijvoorbeeld adviseren over verduurzaming van de woning of over hoe buurtgenoten aan te spreken.
Worden regelmatig dezelfde klantvragen gesteld bij jouw woningcorporatie? Abbi vergroot jouw bereikbaarheid en kan tot 50% van jouw klantcontact automatiseren. Denk aan het automatiseren van:
Een chat wordt in één chatsessie afgehandeld. Dit biedt een optimale klantbeleving en voorkómt klantvragen richting het callcenter.
Onze chatdienst kan proactief het gesprek aangaan met klanten. Bijvoorbeeld het aangaan van een gesprek met mensen met een huurachterstand. Je krijgt meer inzicht in hun situatie en je kunt samen tot een oplossing komen. Andere mogelijkheden van een proactief chatdialoog zijn het aanbieden van nieuwe doorstromingsmogelijkheden of verduurzamingssuggesties voor de woning (en wat de huurder hier zelf in kan betekenen).
De sleutel om tot een ‘slim' chatdialoog te komt ligt bij data-integratie. Beschikbare data uit het bestaande CRM/ERP systeem van de organisatie worden in de chats gebruikt om huurders persoonlijk aan te spreken vanuit de juiste inhoud en context. Nieuw verkregen data uit de chat worden real-time geüpload in het CRM/ERP systeem, waarna de actie wordt afgerond en de data kunnen worden gebruikt voor persoonlijke vervolgcommunicatie.
Wil je huurders proactief betrekken bij maatschappelijke vraagstukken rondom een wijk of woning?
Bel of mail dan met Ine Polak. Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.