Op pad met de Inholland Bus

28-10-2021 08:46

De Inholland Bus tourt dit jaar door het hele land om middelbare scholieren te inspireren en informeren over een studie bij Hogeschool Inholland. Zo weet Inholland deze groep al in een vroeg stadium van het studiekeuzeproces te binden.

Een studiekeuze maken is spannend en vaak lastig. Want er komt meer bij kijken dan alleen het kiezen van de vervolgopleiding zelf. Ga ik naar het hbo of toch naar de universiteit? Hoe is het om te studeren op het hbo? Welke hogeschool past het beste bij mij? En moet/ga ik dan op kamers? 

Inholland wil middelbare scholieren al in een vroeg stadium zo goed mogelijk voorbereiden op deze keuze en zet daartoe verschillende instrumenten in. Naast de gebruikelijke Open Dagen en proefstudeerdagen, hebben zij daarom in coronatijd de Inholland Bus in het leven geroepen. Afgelopen studiejaar heeft de Inholland Bus voor het eerst gereden, waarbij verschillende vo- en mbo-scholen zijn bezocht om toekomstige studenten voorlichting te geven over studeren op het hbo. In de bus konden leerlingen onder andere een studiekeuzetest maken, kregen zij informatie over specifieke opleidingen en konden zij vragen afvuren op Inholland studenten over hoe het nu écht is om te studeren bij Inholland. 

Dat deze vorm van studievoorlichting in de smaak viel, bleek uit de inzichten van een Abbi chat. Aan het einde van het busprogramma beantwoordden leerlingen snel en eenvoudig een paar korte vragen door het scannen van een QR-code. Om deze toekomstige studenten ook in hun verdere keuzeproces te kunnen begeleiden, bood Inholland in de chat ook de mogelijkheid aan om leerlingen op de hoogte te houden van studievoorlichtingsactiviteiten. Er kon zelfs direct een afspraak met een studiekeuzeadviseur worden ingepland. Op deze manier blijft Inholland ook in latere fasen van het studiekeuzeproces top-of-mind bij en relevant voor deze groep toekomstige studenten. En de Inholland Bus? Die gaat ook dit jaar weer op pad om scholieren te inspireren en te helpen bij hun studiekeuze. 

Emiel Akkermans, Inholland:Het is een laagdrempelige tool.  Naast de evaluatiemogelijkheid helpt het bij het onboarden van de studiekiezers in onze voorlichtingscyclus. Samen met de Abbi-adviseur is het snel en gemakkelijk schakelen om een goed chat-format weg te zetten.

Wil je dat Abbi ook met jou meedenkt over hoe jij op een originele manier feedback kunt verzamelen en activeren onder jouw achterban? Neem dan snel contact op met Ine Polak via ine.polak@abbi-insights.com of +31 (0)6 30 38 15 90.