Hoe zorgorganisatie Amerpoort luistert naar de stem van haar zorgmedewerkers

17-09-2021 12:38

Zorgorganisatie Amerpoort luisterde op een originele manier naar de stem van haar zorgmedewerkers door hen in een chatdialoog met bestuurder Paul Willems te laten vertellen over hun ervaringen.

Samen werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is waar zorgorganisatie Amerpoort voor staat. Een missie waarin de rol van de zorgmedewerker van cruciaal belang is. Amerpoort hecht dan ook veel waarde aan het welzijn & werkplezier van haar medewerkers. Juist daarom is het luisteren naar de stem van hun medewerkers en snel kunnen anticiperen op feedback een belangrijke focus voor de zorgorganisatie. 

Amerpoort schakelde Abbi in om op een persoonlijke manier de dialoog aan te gaan met medewerkers en hun ervaringen op te halen. Het snel kunnen ophalen van deze feedback, op een prettige wijze die weinig tijd en inspanning vergt van medewerkers waren hierin belangrijke vereisten.  

Samen met Amerpoort richtte Abbi een chatdialoog in, waarin medewerkers in gesprek gingen met Paul Willems, één van de bestuurders van Amerpoort. In de weken voor zijn pensioen riep hij medewerkers op om via de chat hun ervaringen op de werkvloer te delen, zodat hij zelf kon zorgen voor een goede overdracht naar de nieuwe bestuurder. En werd medewerkers ook nog de gelegenheid geboden een persoonlijke boodschap voor de vertrekkend bestuurder achter te laten.  

Deze originele manier van feedback geven werd enthousiast ontvangen door de medewerkers van Amerpoort:  

Babette Hoefnagels, Amerpoort: “Onze medewerkers vonden het erg leuk om deel te nemen aan de chat, de respons was bijzonder hoog! Via de chat van Abbi konden we zo snel veel input ophalen. En door de korte lijnen konden we snel schakelen met Abbi.”

Met de verzamelde feedback heeft Amerpoort geïdentificeerd waar medewerkers belemmeringen ervaren in hun werk en welke verbeterpunten zij zien voor hun werkgever. Deze input wordt onder andere gebruikt in procesoptimalisaties om medewerkers beter te kunnen ondersteunen. Daarnaast bood de chat ook de mogelijkheid om feedback direct op te volgen met medewerkers die behoefte hadden aan een persoonlijk gesprek. Zo werd inzicht direct omgezet in actie!

Wil je dat Abbi ook met je meedenkt over hoe jij op een originele manier feedback kunt verzamelen en activeren onder jouw medewerkers? Neem dan snel contact op met Ine Polak via ine.polak@abbi-insights.com of +31 (0)6 30 38 15 90.